Süper Lig iki yıl daha Digitürk'te

Rekabet Kurulu, Spor Toto Süper Lig maçlarının yayın haklarına ilişkin kararını verdi. Digiturk, 2016-2017 sezonunun sonuna kadar yayıncı kuruluş olacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Digiturk, 2001 yılından bu yana yayın haklarını elinde bulundurduğu Spor Toto Süper Lig maçlarını 2016-2017 futbol sezonu sonuna kadar yayınlamaya devam edecek. 

Digiturk, son olarak 2010 yılında yapılan ihalede yaklaşık 2 milyar dolarlık en yüksek teklifi vererek 5 yıl süreyle yayın haklarını aldığı Süper Lig maçlarını, Rekabet Kurulu tarafından 24 Ekim 2013 tarihinde açıklanan karar sonrasında iki yıl daha yayınlayacak. 

Süre sonunda 16 yıl aralıksız olarak hizmet vermiş olacak Digiturk, liglerin yayın hakları konusunda İngiliz BskyB’nin ardından aralıksız en uzun süre  yayın yapan platform özelliğini kazanacak. 

Digiturk 4K teknolojisiyle maç yayınlayacak

2000 yılında dijital platformda yayına başlayacan, daha sonraki yıllarda da HD ve 3D yayın teknolojilerini hizmete sunan Digitürk, maç yayınlarında netliği birkaç kat daha artırmayı hedefleyen 4K teknolojisinin ilk testlerini geçtiğimiz Mart ayında gerçekleştirdi. 4K teknolojisinin önümüzdeki aylarda hizmete girmesi bekleniyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir