TakasMerkezi.com, Altın Örümcek'te ipi göğüsledi

Takasmerkezi.com, 2008 Web Ödüllerinde, Seri İlan Kategorisi birincisi oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Web dünyasında 'çoklu takas iş modeli'yle dikkatleri üzerine çeken TakasMerkezi.com, Altın Örümcek 2008 Web Ödülleri 'Seri İlan Kategorisi'nde birinci oldu.

Dünyada ilk defa uygulanan çoklu takas – bireysel barter iş modeli ile http://www.takasmerkezi.com adresinde yayın hayatına devam eden TakasMerkezi.com, kendi kategorisinde oldukça başarılı ve güçlü rakipleri ile son altı arasına kalarak finalist olmuştu. 1 Mart – 31 Mart tarihleri arasında yapılan halk oylaması sonucu 30 Nisan 2009 Perşembe günü açıklandı ve takasmerkezi.com, rakiplerini geride bırakarak birinci oldu.

Para yerine puanla alışveriş

TakasMerkezi.com, barter yani çoklu takas iş modeli, tüketimi körükleyen geleneksel ticaret anlayışına farklı bir alternatif sunuyor. Site üyeleri, para yerine ürünlerini, değeri TL’ye denk" site içi para birimi olan puan" ile fiyatlandırarak siteye ekliyorlar. Satılan ürünlerden topladıkları puanlarla da yine site içerisinden diğer üyelerin ürünlerini alabiliyorlar.  takasmerkezi.com sunduğu bu sistemle, %100 gerçek güvenli bir ticaret döngüsü yaratıyor. Üyeler de bu güvenli ortamda, ihtiyaç duymadıkları ürünleri yeniden değerlendirme fırsatı yakalıyorlar.