Taraftarlar en çok "lisanslı ürüne" harcıyor

Futbolseverlerin yüzde 55'i gönül verdikleri takıma bütçelerinin en fazla 100 lirasını harcıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Futbolseverlerin yarısından çoğu bütçelerinin en fazla 100 lirasını gönül verdikleri takıma ayırırken, söz konusu bütçeden en büyük payı ise yüzde 31'le "lisanslı takım ürünleri" alıyor.

Türkiye'nin izinli veri tabanına sahip online pazar araştırma şirketlerinden DORinsight, 10 bin 485 kişinin katılımıyla futbola ayrılan bütçeyi ve harcama yapılan ürünleri araştırdı.

Taraftarların yüzde 55'ine denk gelen büyük bir kısmı, takımlarına bütçelerinin 100 liraya kadar olan kısmını ayırıyor. Söz konusu bütçenin yüzde 31'i ise lisanslı takım ürünlerine gidiyor.

Taraftarların yüzde 24'ü takımlarına 101 ila 500 lira arasında harcama yaparken, yüzde 11'i ise 501-1.000 lira arasında bir bütçeyle takımlarına destek veriyor.

Takımlarına 1.001 ila 5 bin lira arasında bütçe ayıranların oranı yüzde 9 düzeyinde bulunurken, taraftarı olduğu takım için 5 bin 1 lira üzeri harcama yapan kişilerin oranı ise yüzde 1 ile sınırlı kaldı.

En az "deplasman ve yurt dışı maçlarına" harcanıyor

Taraftarların takımlarına ayırdığı bütçeden en büyük payı yüzde 31'le "lisanslı takım ürünleri" alıyor.

Bunu, yüzde 28'le "yayıncı kuruluş giderleri" takip ederken, üçüncü sırada ise yüzde 20'yle "kafede maç izleme, yemek-ulaşım" kategorisi bulunuyor.

Futbolseverlerin bütçelerinden ayırdığı payda yüzde 17 ile "maç bileti" dördüncü sırada yer alırken, en az harcama yapılan kategori ise yüzde 4 ile "deplasman-yurt dışı maçı harcamaları" oldu.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir