Tasarruf teşviği bankacılık ve sigortadan

Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde konuşan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, tasarrufu artırmak için teşvik verileceğini bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
BURSA - Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, tasarruf oranlarını artırmak için teşvik vereceklerini belirterek, "Bunu bankacılık, sigortacılık ve bireysel emeklilik üzerinden oluşturacağımız paketle yapacağız, çalışmaları tamamladık, teknik rötuşlar yapılıyor" dedi.
 
Babacan, Capital ve Ekonomist dergilerinin Bursa Valiliği işbirliğiyle Uludağ'daki Grand Yazıcı Otel'de düzenlediği Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin açılış oturumunda, Afganistan'da hayatını kaybeden Türk askerlerine, şehitlere, Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı dileyerek konuşmalarına başladı.
 
Dünya Ekonomik Forumu
Bu zirve için Davos'la benzerlik kurulduğunu belirten Babacan, şöyle devam etti:
"Haziran ayının başında İstanbul'da Dünya Ekonomik Forumu'nun Davos'tan sonra en geniş çaplı toplantısı düzenlenecek. Coğrafyaya dikkatinizi çekmek istiyorum. Tüm Avrupa, Rusya dahil, Orta Asya, Kuzey Afrika, Ortadoğu... Bu ülkelerdeki jeopolitik meseleler, güvenlik sorunları, Avrupa ekonomisi ve küresel ekonomi İstanbul'da tartışılacak, konuşulacak."
 
Babacan, o toplantıdan Bursa ekibinin öğreneceği bazı şeyler olabileceğini vurgulayarak, bir sonraki zirve için hem insan kaynağı, hem katılımcı hem de konular açısından Uludağ Ekonomi Zirvesi için fikir alınabilir diye düşündüğünü söyledi.
 
Babacan'ın zirvede yaptığı konuşmadan diğer satır başları şöyle:
*Gerek Avrupa'da gerek ABD'de önümüzdeki dönemde ağır vergi yükleri gelecek, kamu yatırımlarını baskılayacak, bu da bu ülkelerdeki büyüme üzerinde baskı yaratacak
*Türkiye'de kamu borç stoku artık bir problem alanı olmayacaktır
*Bu sene eğer yüzde 4 büyüme bekliyorsak bu biraz da politikaların sıkılaşmasının sonucudur ve büyümenin sürdürülebilirliği için gereklidir
*Bankacılıkla ilgili politikalarımız günün gereğine göre sıkılaştırma ya da gevşetme yönünde olabilecek
*Merkez Bankamızın da para politikaları sıkılaştırma ya da gevşetme yönünde olabilecek
*Biz tasarruf oranında arzu ettiğimiz noktaya gelmeden fazla tüketmeye başladık
*Tasarruf oranlarını artırmak için tasarrufa da teşvikler vermek öncelikli alanlarımız olacak
*Bunu bankacılık, sigortacılık ve bireysel emeklilik üzerinden oluşturacağımız paketle yapacağız, çalışmaları tamamladık, teknik rötuşlar yapılıyor
 
 
Bu konularda ilginizi çekebilir