TCDD'den "vinç" açıklaması

TCDD Genel Müdürlüğü, İzmir Limanı MHC vinç ihalesiyle ilgili habere ilişkin yaptığı açıklamada, İzmir Limanı MHC vinç ihalesinin dokümanlarının, Kamu İhale Kanunu ve ilgili mevzuata uygun olarak hazırlandığını ifade etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - TCDD Genel Müdürlüğü, İzmir Limanı'nı için yapılan "Mobil Liman Vinci" (MHC) ihalesine ait dokümanların dünyada vinç üreticilerinin katılabileceği şekilde, rekabet ortamına açık, Kamu İhale Kanunu ve ilgili mevzuata uygun olarak hazırlandığını bildirdi. 

TCDD'den yapılan yazılı açıklamada, bir gazetede yer alan İzmir Limanı MHC vinç ihalesiyle ilgili habere ilişkin açıklama yapılmasının gerekli görüldüğü ifade edildi. 

7 Mayıs 2011 tarihinde yapılan söz konusu ihale dokümanlarının dünyada vinç üreticilerinin katılabileceği şekilde, rekabet ortamına açık, Kamu İhale Kanunu ve ilgili mevzuata uygun olarak hazırlandığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi: 

"İsteklilerden istenen belgeler arasında iş deneyim belgesi de bulunmaktadır. Yetersiz olduğu iddia edilen isteklinin iş deneyim belgesi dokümanlar arasında mevcuttur. Teklif veren isteklilerin tamamı vinç üreticisidir. İhale açık ihale yöntemiyle gerçekleştirilmiştir. İhale süreci Kamu İhale Kurumu ve İdari yargı tarafından incelenmiş, ortaya çıkan yargı kararı doğrultusunda istekliyle sözleşme imzalanmıştır. Ayrıca en uygun teklifi veren isteklinin vinç üreticisi olduğu ve hangi tip vinçleri ürettiği bilgisi kamuoyuna açık olup, kendi internet sitelerinden bile bu bilgilere ulaşılabilmektedir" 

Yetersiz firmaya ihale verilmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığı belirtilen açıklamada TCDD'nin iş ve işlemlerini yasalara göre yapan 157 yıllık bir kuruluş olduğu kaydedildi. 

Yapılan işin niteliğine göre bütün temin süreçleri ve dokümanların uzman kişiler tarafından hazırlandığı ve yönetildiği vurgulanan açıklamada, "Konuyla hiç ilgisi olmayan kişilerin kendi aralarındaki dedikodu mahiyetini geçmeyen konuşmaların TCDD açısından bir bağlayıcılığı bulunmamaktadır" ifade edilerek, "TCDD ihale yaparken itiraz eden firmanın talep ettiği gibi teknik tabirle 'benzer iş tanımı', kamuoyu diliyle adres tarifi yapmamakta, yasalara ve rekabet koşullarına uygun iş yapmaktadır. Koltuğunun altında dosyalarla gazete gazete dolaşan şikayetçi firmanın talebi, mevzuat çerçevesinde rekabeti engelleyici olduğundan TCDD tarafından uygun görülmediği gibi, Kamu İhale Kurumu ve İdari Yargı tarafından da uygun görülmemiştir" bilgisine yer verildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir