TEB ve Fortis'te mevcut faaliyetlere şimdilik devam

TEB'in ortağı BNP Paribas, yasal sürecin tamamlanmasıyla Fortis Bank AŞ'de kontrolü alacak; bundan sonrasına ana hissedarlar karar verecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - TEB'in ortağı BNP Paribas'ın Fortis Bank Belçika'yı devralmasıyla Türkiye'de TEB ve Fortis için alınacak stratejik kararlar bekleniyor. TEB ve Fortis konuyla ilgili bugün yaptığı ortak açıklamada, ana hissedarlarca alınacak kararlara kadar mevcut ticari faaliyetlere ayrı ayrı devam edileceğini, gelişmelere göre gerekli açıklamaların yapılacağını bildirdi.

Türk Ekonomi Bankası A.Ş ve Fortis Bank A.Ş'den İMKB'ye gönderilen açıklama şöyle:

"Fortis Bank Belçika'nın, BNP Paribas tarafından satın alınma sürecinin tamamlanması kapsamında; bu satın alma işleminin başarılı şekilde sona ermesi ve Türkiye'de gerekli tüm yasal onayların alınması kaydıyla, BNP Paribas dolaylı olarak Fortis Bank A.Ş.'nin kontrol sahibi hissedarı konumuna geleceği anlaşılmaktadır. BNP Paribas, aynı zamanda, Türk Ekonomi Bankası A.Ş.'nin % 84 hissesini elinde bulunduran TEB Mali Yatırımlar A.Ş.'de % 50 oranında hisseye sahiptir.

Fortis Bank A.Ş. ve Türk Ekonomi Bankası A.Ş. ile ilgili stratejiler ana hissedarlarca değerlendirilecektir. Gelişmeler konusunda gerekli açıklamalar yapılacaktır. Bu süreçte her iki banka da mevcut ticari faaliyetlerine ayrı ayrı devam edeceklerdir."