Telefonla iletişim kurabilen akü

Türkiye'de bir akü firması tarafından "akıllı cep telefonlarıyla iletişim kurabilen akü" geliştirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AFYONKARAHİSAR - Afyonkarahisar'da bir akü firması tarafından akıllı cep telefonarıyla iletişim kurabilen akü üretildi. Firmanın genel müdürü Hulki Büyükkalender, Afyonkarahisar'da bir termal otelde şirketin bayilerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, günümüzde yürütülen çalışmalarla akülerin artık klasik anlayışın dışına çıkarıldığını söyledi. 

Ürettikleri akünün, akıllı cep telefonlarıyla doğrudan temas edebildiğini ve bütün bilgileri ilgiliyle haberleşir hale getirdiğini dile getiren Büyükkalender, şöyle konuştu: 

"Araç sahibi, kaportayı bile açmasına gerek olmadan akıllı telefonundan tuşlayarak bilgisayar programını açıp hem akünün hem aracın durumunu hem de gitmek istediği en yakın destinasyonları kontrol edebilir. Akü, izlenebilir olduğu için ekonomik ömrü bittiğinde çevreye zarar vermeden toplanmasını da mümkün kılıyor. Bunun tekrar kullanımına da aynı zamanda bir katkı sağlıyor. Bu akü üzerinde toplanan bilgilerin derlenmesiyle hem araca hem de aküyü ilgilinin kullanımının alışkanlıklarına yönelik bilgileri de bize iletecek." 

Büyükkalender, ürünün, 62 kişiden oluşan uzman ekip tarafından Ar-Ge merkezlerinde yürütülen 5 yıllık çalışma sonucu geliştirildiğini bildirdi. 

Söz konusu aküyü bu ay kullanıcıların hizmetine sunmayı planladıklarını dile getiren Büyükkalender, bu ürünün tamamen Türk uzmanların çalışmasıyla elde edildiğini sözlerine ekledi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir