Telekom: Yatırım konusunda Evrensel Hizmet Fonundan katkı alınmadı

Şirket, TELKODER tarafından gerçekleştirilen basın toplantısında yapılan açıklamalara yanıt verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Türk Telekom'un, Türkiye'nin doğusuna veya Türkiye'de yaptığı başka bir yatırım konusunda, Evrensel Hizmet Fonundan herhangi bir katkı almadığı bildirildi.

Türk Telekom'dan yapılan yazılı açıklamada, dün Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER) tarafından gerçekleştirilen basın toplantısında yapılan açıklamalarda ve neticesinde ajanslara yansıyan haberlerde, şirket hakkında kamuoyunu yanıltıcı bilgiler içeren ifadeler yer aldığı belirtildi.

Açıklamada, "Türk Telekom, söz konusu iddialarda yer verildiğinin aksine Türkiye'nin doğu bölgesine veya Türkiye'de yaptığı başka herhangi bir yatırım konusunda 'Evrensel Hizmet Fonu'ndan herhangi bir katkı almamıştır" ifadeleri kullanıldı.

Türk Telekom Grubunun sadece 2008 yılında konsolide olarak 1,75 milyar lira yatırım gerçekleştirdiği kaydedilen açıklamada, 2009 yılında da aynı seviyede yatırım yapılmasının hedeflendiği bildirildi.

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Türkiye'de coğrafi konumlarından bağımsız olarak herkes tarafından erişilebilir, önceden belirlenmiş kalitede ve herkesin karşılayabileceği makul bir bedel karşılığında asgari standartlarda elektronik haberleşme hizmetleri sunulması amacıyla kurulan Evrensel Hizmet Fonuna, Türk Telekom'un yanı sıra telekomünikasyon sektöründeki diğer oyuncular da katkıda bulunmaktadır.

Evrensel Hizmet Fonu, Ulaştırma Bakanlığı Haberleşme Genel Müdürlüğü tarafından yönetilmektedir ve Türk Telekom'un Fon üzerinde herhangi bir yetkisi bulunmamaktadır."