Ticaret borsacılığının yol haritası çıkarılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GAZİANTEP - Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, dünyadaki gelişmelere hakim, farklı kurumlarda görev yapan uzmanlardan oluşturacakları danışma kuruluyla, ticaret borsacılığının Türkiye'deki yol haritasını çıkaracaklarını bildirdi.

Tiryakioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin ticaret borsacılığına örnek olacak ve borsacılık sistemini daha ilerilere taşıyabilecek yeni bir oluşum için çalışma başlattıklarını belirtti. 

Yeni oluşumun "Türkiye'de bir ilk" olacağını ifade eden Tiryakioğlu, diğer ticaret borsaları, sanayi ve ticaret odaları ve TOBB içinde de örnek bir yapı durumda olmasının öngörüldüğünü aktardı.

Türkiye'de ticaret borsalarının öneminin yeterince anlaşılamadığını ve gelişme gösteremediğini savunan Tiryakioğlu, "Bu bağlamda ülkemizdeki ticaret borsacılığını bir ileri seviyeye taşıyabilmek için yeni bir vizyonel yapıya geçmeye karar vererek, 'ulusal ve uluslararası düzeyde ticaret borsacılığında yetkin akademisyenlerden ve uzmanlar oluşan danışma kurulu' oluşturulması için çalışmalara başladık. Bu konuda eser ve fikir sahibi, dünyadaki gelişmelere hakim, farklı kurumlarda görev yapan uzmanlar bir araya getirilerek ticaret borsacılığının Türkiye'deki gelecek yüzyılının yol haritası çıkarılacak. Bağımsız olarak çalışacak olan kurul, çalışmalarını GTB yönetimine tavsiye olarak sunacak" ifadelerini kullandı. 

Tiryakioğlu, danışma kurulunun ticaret borsacılığı konusunda dünya ve Türkiye geneli için geliştirici ve yenilikçi çalışmalarda bulunacağı kaydetti. 

Danışma kurulunu 15 gün içinde oluşturmayı planladıklarını belirten Tiryakioğlu, yurt içi ve dıdışındaki uzmanlarla da görüşmelerin devam ettiğini bildirdi.