TOBB, 5 milyon dolarla Dünya KOBİ Forumu Vakfı kurdu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), 5 milyon dolar mal varlıklı Dünya KOBİ Forumu Vakfı'nı kurdu. Kurulan vakıfla KOBİ’lerin uluslararası organlarda etkin şekilde temsil edilmesi amaçlanıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA (DÜNYA) - TOBB, KOBİ’lerin uluslararası organlarda etkin şekilde temsil edilmesini amaçlayan Dünya KOBİ Forumu Vakfı kurdu. Mal varlığı 5 milyon dolar olan vakfın yönetim kurulunda, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TEPAV Direktörü Güven Sak, Dünya Bankası’ndan Tunç Uyanık yanı sıra Philip Aubrey Wtold Kucharski de yer aldı.

Vakfın amacı başlıklı kısmında, KOBİ’lerin küresel ekonomiyi yönlendiren ve küresel işgücünün yüzde 60’ını istihdam eden KOBİ’lerin, G20, APEC, FSB, BIS, IFSB ve Birleşmiş Milletler’in özel organlarında önlemlerinin anlaşılmasının destekleneceği bildirildi.

Ayrıca vakıf, KOBİ’lerin küresel ekonomideki rollerine dikkat çekilmesi, bulundukları ülke hükümetleri nezdinde kalıcı sistem ve politikaların desteklenmesi , KOBİ’lerin küresel arz zinciri yönetim mekanizmaları ile Web tabanlı uygulamaları daha iyi anlamasını sağlaması gibi konularda da çalışma yapacak, bu konuda eğitim kurumlarını destekleyecek.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir