TOKİ: Arena'yı eksiksiz teslim ettik

TOKİ, Galatasaray-Juventus maçının ertelenmesi sonrası stada yönelik yapılan eleştirilere "Türk Telekom Arena Stadı, eksiksiz şekilde Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne teslim edilmiştir" diyerek cevap verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Türk Telekom Arena Stadının eksiksiz şekilde Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne teslim edildiğini ve stadın kullanımından kaynaklanabilecek aksaklıklardan dolayı sorumlulukları bulunmadığını bildirdi. 

TOKİ'den yapılan açıklamada, Türk Telekom Arena Stadında dün oynanan Galatasaray-Juventus karşılaşması sırasında başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle sahanın kar altında kalması ve müsabakanın ertelenmesi üzerine basın yayın organlarında bazı haberlerin yer aldığı anımsatıldı. 

İdare tarafından, haberlerde yer aldığı üzere statta "alttan ısıtma olmadığı" şeklinde bir bilgi verilmediği belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: 

"İdaremiz tarafından 28 Eylül 2009'da sözleşmesi imzalanan 52 bin seyirci kapasiteli çok amaçlı stadyum ve 4 bin 500 araçlık otoparktan oluşan spor kompleksi ikmal inşaatı işi, Varyap Varlıbaşlar Yapı San ve Turz. Yatırım Tic. AŞ & Uzunlar İnş. San ve Tic. AŞ iş ortaklığının yükleniminde tamamlanarak, gözlemci olarak Galatasaray Spor Kulübü Derneğinin de imzaladığı 13 Ocak 2011 tarihli tutanakla, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne teslim edilmiştir." 

İş kapsamında çim saha alttan ısıtma sisteminin uluslararası standartlarda yapıldığı ve gerekli testler gerçekleştirilerek tesliminin sağlandığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi: 

"Eksik ve kusurlu işler ise geçici kabul komisyonu tarafından 08 Nisan 2011 tarihli tutanak ile tamamlanmış, TOKİ, Galatasaray Spor Kulübü Derneği ve yüklenici firma tarafından eksiklerin giderildiği tutanağa bağlanmıştır. İşin geçici kabul tutanakları 15 Nisan 2011, kesin kabul tutanakları ise 17 Nisan 2013 tarihinde İdarece onaylanmıştır. İdaremiz, Türk Telekom Arena Stadını eksiksiz şekilde Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne teslim etmiştir. Stadın kullanımından kaynaklanabilecek aksaklıklardan, İdare'nin sorumluluğu bulunmamaktadır." 

Bu konularda ilginizi çekebilir