TOKİ, TÜİK için hizmet binası inşa edecek

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Türkiye İstatistik Kurumu için afetlere dayanıklı modern bir hizmet binası inşa edecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), deprem riski taşıyan kamu binalarını da dönüştürüyor. İdare, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) için afetlere dayanıklı modern bir hizmet binası inşa edecek. 

TOKİ'den yapılan açıklamaya göre, TÜİK binası birçok kamu kurumunun inşa edildiği Ankara Eskişehir Karayolu üzerinde, yol boyunca konumlanan yapılarla uyum içinde bir siluet oluşturacak. Yapıda, projeksiyona uygun olarak yapılan ofis alanları, bilgi işlem merkezi, 650 araçlık kapalı otopark, 77 açık otopark, kafeterya, eğitim alanları, 500 kişilik ve 220 kişilik konferans salonları, araştırma merkezi, kütüphane, sosyal alanlar yer alacak. Yemekhane, spor ve dinlenme alanlarıyla modern bir çalışma ortamı sağlanacak. TÜİK’in üç ana bloktan oluşan 8 katlı mevcut binasının ilk bloğu 1962 yılında inşa edildi. 1980 yılından sonra hizmet binasına ek olarak bir ve iki katlı iki blok daha yapıldı. Yapılan incelemede; karot numuneleri alınan, röntgenleri çekilen mevcut beton dayanımları test edilen binanın güçlendirilemeyeceği belirlenince yenileme kararı alındı. 

212 kamu binası yapılacak

TOKİ, kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaçları doğrultusunda nitelikli hizmet binaları inşa edecek. Bugüne kadar toplamda 115 kamu hizmet binasının ihalesini gerçekleştiren TOKİ, 97 kamu binasının da ihale ve proje çalışmalarını yürütüyor. Bu kapsamda; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı hizmet binası, Osmanlı Arşivi Yeni Hizmet Binası, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı hizmet binası, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu Proton Hızlandırıcısı Tesisi ve Destek Tesisleri, İstanbul Hadımköy PTT Başmüdürlüğü Posta İşleme Merkezi, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Akyurt Eğitim ve Sosyal Tesisleri, TOKİ’nin kamu kurum ve kuruluşları için inşa ettiği binalardan bazıları. İdare ayrıca Maliye Bakanlığı için 12 Vergi Dairesi ve SGK içinde 20 ayrı hizmet binası inşa etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir