Toplu görüşmelerde 2. tur bugün

İkinci tur görüşmelerinde, sırasıyla gündemdeki komisyon raporlarının ele alınması bekleniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Hükümet ile memur sendikaları arasındaki toplu görüşmelerin 2. turu, Başbakanlık Merkez Bina'da bugün saat 10.30'da başlayacak.

Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'nun başkanlık edeceği toplantıya, Kamu İşveren Kurulu üyeleri, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, yetkili sendikaların genel başkanları, sendikaların uzmanları ve bürokratlar katılacak.

Toplu sözleşme çağrısı kabul edilmeyen KESK ve yetkili sendikası Kültür Sanat-Sen ise toplantıya katılmayacak.

Toplu görüşmelerin ilk turunda gündemi belirleyen taraflar, "mali ve sosyal haklar", "geçmiş yıllara ilişkin mutabakat altına alınan konuların değerlendirilmesi, çalışma şartlarının iyileştirilmesi, her statüdeki personelin sorunları ve özelleştirme uygulamasından kaynaklanan problemler" ve "sendikal ve demokratik haklar" konularındaki taleplerin değerlendirilmesi amacıyla 3 komisyon kurulmasını kararlaştırmıştı.

İkinci tur görüşmelerinde, sırasıyla gündemdeki komisyon raporlarının ele alınması bekleniyor. Konfederasyonlar, Kamu İşveren Kurulu'nun memur maaşlarına gelecek yıl için yapılacak zam konusundaki teklifini sunmasını istiyor.