TPOA, mayınların temizlenmesini bekliyor

Uysal, "Sınırda mayın temizlemenin ardından kara altın mücadelemiz sürecek" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

BATMAN - TPAO Genel Müdürü Mehmet Uysal, Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesinin ardından petrol arama çalışmalarına başlayacaklarını söyledi.

Batman'da bulunan Uysal, gazetecilere yaptığı açıklamada 40 bini yurt içi, 40 bini de yurt dışı olmak üzere günde 80 bin varil ham petrol üretimi gerçekleştirdiklerini belirterek, Türkiye'nin günde 600 bin varil petrole ihtiyacı olduğunu bildirdi.

Suriye sınırındaki Nusaybin-Çamurlu sahasında açtıkları 25 kuyudan 22'sinde petrol bulunduğunu ifade eden Uysal, 800 kilometrelik Suriye sınırında mayınlı bölgenin temizlenmesinden sonra bu alanda petrol arama çalışmalarına başlayacaklarını kaydetti.

Uysal, sınırda çok büyük bir alanın mayından temizleneceğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"TBMM'de mayınların temizlenmesi ile ilgili bir kanun tasarısı görüşülüyor. Meclisteki kanunun bir an önce çıkmasını bekliyoruz. Sınırda mayın temizlemenin ardından kara altın mücadelemiz sürecek.

Sakarya ve Isparta'da yeni petrol sahalarını keşfetmek için çalışmalar yapıyoruz. Isparta'da Demre-1 kuyusunda 6 bin 500 metre derinliğe inilecek. Belki de Türkiye'nin en derin kuyusu bu olacak. Sakarya;da da doğal gaz arama çalışmalarımız var. Sakarya, Tuz Gölü, Sivas ve Ağrı'da da yeni sahaları keşfediyoruz. Özellikle Demre kuyusundan umutluyuz. 2 milyar varil petrol rezerviyle Batı Raman dünyanın dev petrol sahalarından biri. Şimdiye kadar ancak bu petrolün yüzde beşini çıkarttık. Bu yıl, Türkiye'nin dört bir yanında petrol aramalarını sürdüreceğiz. Geçen yıl 71 kuyu açtık, bu yıl ise 79 kuyu açmayı hedefliyoruz."