Travel Turkey İzmir'e rekor katılım

Bu yıl 9'uncusu düzenlenecek Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı'na binden fazla firma katılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bu yıl 9'uncu düzenlenecek Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı, tarihinin en yüksek katılımcı firma sayısına ulaşacak. 

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin fuarcılık şirketi İZFAŞ tarafından organize edilen fuar, 10-13 Aralık'ta Fuar İzmir'in B ve C salonlarında 30 ülkeden binin üzerindeki katılımcı firmayı ağırlayacak. 

İZFAŞ Genel Müdür Yardımcısı Hasan Tunçağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ikinci büyük turizm fuarı haline gelen Travel Turkey İzmir'in bu yıl katılımcı ve büyüklük açısından başarılı geçeceğini söyledi.   

Geçen yıl 902 firmanın yer aldığı fuarın bu yıl binden fazla firmayla bu alanda tarihinin en geniş katılımına ulaşacağını belirten Tunçağ, "İlk yılında katılımcı sayısı sadece 185 olan bir fuarın 9 sene sonra bini aşmış olması bizleri mutlu ediyor. Fuar böylelikle en yüksek katılım düzeyine ulaşmış olacak. Şu anda satışlar devam ediyor. Rusya ile yaşananlar nedeniyle iptaller beklerken özellikle satın almacı getirdiğimizi gören firmalardan yoğun talep görüyoruz. Katılımcı sayısının yanında fuarın niteliği de arttı. Bu yıl yeni fuar alanı Fuar İzmir'de düzenlenecek fuara önceki yıllara göre daha fazla sayıda satın almacı geliyor" dedi.  

"Rus turist açığına çözüm aranacak" 

Fuar ve beraberinde düzenlenen kongrede gelecek yıl için olası Rus turist açığının tartışılacağını kaydeden Tunçağ, Travel Turkey'in hedef kitlesinin Rusya'nın alternatifi pazarlar olduğuna dikkat çekti. 

Tunçağ, Türkiye'de turizm sektörünün geleceği hakkında şu değerlendirmede bulundu: 

"Rus turistten kaynaklanan boşluğu bir fuar tek başına dolduramaz ama Rus turistleri sadece yaz turizmi için konuşuyoruz. Geçen 5 yılda önemli bir aşama kaydeden kış turizmimiz ve doğa turizmimiz var. Bunlara gelen turistlerin yaz turistlerinden çok daha fazla para harcadığını unutmayalım. Rus turistin 50 dolara kaldığı yerde Alman turist 150 dolara kalacak ve 1 Alman turist, 3 Rus turistin açığını kapatabilecektir. Turizmcilerin artık yumurtalarını aynı sepete koymama gibi bir şansları da olacak. Ağırladığımız 40 milyon turistin 5 milyonu Rus turistti. Bunun en azından 2-3 milyonunu başka ülkelerden getirirsek çok büyük bir kayıp yaşamayacağız. Fuarda bunun çalışmalarını yapacağız." 

Travel Turkey İzmir hakkında 

Bu yıl Kosova'nın "partner ülke", Adana'nın da "partner il" olarak yer alacağı fuarda genel katılımın yanı sıra sadece profesyonel ziyaretçilere açık olan bölümler yer alacak. 

Gelecek sezona ilişkin önemli bağlantıların kurulmasının beklendiği fuar kapsamında Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi de düzenlenecek.  

Bu konularda ilginizi çekebilir