TTK, 37 bin 196 işçi adayı için mülakatlara başladı

Türkiye Taşkömürü Kurumu, mülakatlar sonucu 3 bin işçi alacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ZONGULDAK - Zonguldak'ta, Türkiye Taşkömürü Kurumuna (TTK) alınacak 3 bin işçi arasında olabilmek için başvuruda bulunan 37 bin 196 kişiye yönelik 10 Kasımda sona erecek mülakatlara başlandı.

Mülakatta, maden direği taşıtılan adayların kazma, kürek ve baltayı nasıl kullandıkları uygulamalı test edildi, avuç içlerinden de işe yatkınlıkları belirlenmeye çalışıldı.

Kurumun alacağı 1500 artı 1500 olmak üzere gruplu çalışacak 3 bin maden işçiliği için Üzülmez, Karadon, Kozlu, Amasra ve Armutçuk'ta oluşturulan mülakat merkezleri önünde adaylar uzun kuyruklar oluşturdu.

Genellikle 5 kişiden oluşan mülakat komisyonu üyelerinin önünde hazırlanan alanda kazma, kürek ve balta kullanan, aralarında üniversite mezunu da bulunan adaylar, uzunlukları 2 metreyi bulan maden direğini omuzlarına alarak taşmaya çalıştı.

Bazı işçi adaylarının rahatlıkla taşıdığı maden direğini, bazılarının kaldırmakta zorlandığı ve yere düşürdükleri görüldü.

Komisyon üyelerinin talimatı doğrultusunda, maden direğini tahkimat yapabilecek şekilde baltayla düzeltmesi de istenen adaylardan bir kısmı başarısız oldu.