TTK için gece gündüz çalışıyoruz

Bakan Çağlayan, Erdoğan'ın, Türk Ticaret Kanunu'nda iş dünyasının şikayet ettiği noktaların tek tek incelenip düzeltilmesi için kendilerine talimat verdiğini bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) 4. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, günümüzde özel sektör eliyle büyüme modeli seçen Türkiye'nin geçtiğimiz 10 yılda "hayal edilmeyecek, asla düşünülmeyecek" başarılar elde ettiğini vurguladı.
Yeni Türk Ticaret Kanunu'na (TTK) değinen Çağlayan, şöyle konuştu:

"Türk Ticaret Kanunu, Türkiye'nin devrim mahiyetinde çıkarılmış bir kanunudur. Bin 550'ye yakın maddesi bulunan kanunun, TBMM'den çıkartılmış olması son derece önemli. Çıkartılmış olan kanunda bazı eksiklikler, bazı düzeltilmesi gereken konular olabilir. Ama bilin ki sizlerin her konusuna duyarlı olan Sayın Başbakanımız bundan günler önce, Türk Ticaret Kanunu'nda bilhassa sizlerin şikayet ettiği, sıkıntı gördüğü noktaları Ekonomik Koordinasyon Kurulu'nda ilgili bakan arkadaşlarımızla beraber,
tek tek inceleyip düzeltilmesi noktasında gerekli talimatı bize vermiştir.
Bundan dolayı biz, sizlerin yol alabileceği, sürat katedeceği otobanları hazırlamak konusunda gece gündüz çalışıyoruz."
Birkaç yıl önce yapılan "Türkiye eksen kaydırdı" yönündeki eleştirileri hatırlatan Çağlayan, pazartesi günü 2011 yılı büyüme rakamlarının açıklanacağını ve büyüme rakamının yaklaşık yüzde 8,5 civarında olmasının beklendiğini kaydetti.
Yarın mart ayı ihracat rakamlarının açıklanacağını da anımsatan Çağlayan, "Mart ayına ilişkin TİM Başkanımızın Kayseri'de yapacağı ihracat rakamı açıklamasıyla, ümit ediyorum yine çok önemli, rekor seviyedeki ihracat rakamları tüm dünyaya ilan edilecek" dedi.

(AA)

 

Bu konularda ilginizi çekebilir