TTNET, 2010'da atılım için kolları sıvadı

TTNET atılımlarına Ekim-Kasım aylarından başlayarak start verecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

SARAYBOSNA/İSTANBUL - TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, Ekim-Kasım aylarından başlamak ve 2010 yılında yoğun olmak üzere çok büyük atılımlar yapacaklarını söyledi.

Milli Takım sponsorlarından TTNET'in Genel Müdürü Yılmaz, Bosna-Hersek maçı için bulundukları Saraybosna'da gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında, şirketin geleceğe yönelik çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Geniş band internet erişiminde DSL'nin en çok kullanılan teknoloji olduğunu, bakır kablo üzerinden bu servisin verildiğini anlatan Yılmaz, 16 Mbit'ten (megabit) 32 Mbit'e kadar hız verebildiklerini hatırlattı. Fiberin daha pahalı bir yatırım olduğuna dikkat çeken Yılmaz, ancak fiber eve girdikten sonra her türlü servisin geniş bir bant üzerinden verilebildiğini kaydetti. İş planlarında Türkiye için fiber üzerinden internet erişimi verme konusunun bulunduğunu anlatan Yılmaz, bu konuda birtakım pilot uygulamaları başladıklarını, fiberi 20 sitede eve kadar çekmeye başladıklarını söyledi.

2003 yılından bu yana alt yapı konusunda yatırımların gerçekleştirildiğini belirten Yılmaz, şu anda Türkiye'de 5,5 milyon üzerindeki haneye internet erişiminin getirildiğini kaydetti. Haziran ayı içinde  8 Mbit'e kadar internet erişimi için yeni bir tarife çıkarttıklarını hatırlatan Yılmaz, bu pakete geçen müşteri sayısının bu hafta 1 milyonu geçtiğini bildirdi.

Ekim-Kasım aylarından başlamak ve 2010 yılında yoğun olmak üzere çok büyük atılımlar yapacaklarını belirten Yılmaz, şunları söyledi:

"Eğitim çok değerli bir içerik. Burada VİTAMİN ürünümüz vardı. Bunu biz ilköğretim 4,5,6,7,8. sınıflar için geçen sene devreye almıştık. Çok da yoğun ilgi gördü. Burada en önemli özellik Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun olması. Şimdi bu sene Lise 1 ve 2'yi devreye alıyoruz. Yani VİTAMİN LİSE zengin bir içerik olarak okulların başlamasıyla piyasaya verilecek."

VİTAMİN'in, Arapça ve İspanyolca'ya uyarlandığını bildiren Yılmaz, "İngilizcesi zaten vardı. ABD'de satılıyor. İngilizce ayrıca Hindistan'da uygulamaya alınıyor" dedi.

"Web TV" ve "IPTV" çalışmaları hakkında da bilgi veren Yılmaz, "Web TV"de, 2 servisi bu sene içerisinde vermeyi planladıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Web TV ile evlerimizdeki ve işyerimizdeki bilgisayarların tamamını televizyon haline getiriyoruz. Yani çok kaliteli bir görüntü, uygulamalar ve servisler TTNET Web TV servisi üzerinden tüm kullanıcılarımıza çok ekonomik şartlarda sunulacak. Biz bu yılın Mart ayından bu yana içerik temin etmek için çalışıyoruz. O konuda Türkiye'deki ve yabancı televizyon kanallarıyla, Hollywood stüdyolarıyla çok ciddi anlaşmaları imzaladık ve imzalamaya devam ediyoruz. Amacımız bu içeriği ve interaktif uygulamaları hazırlayıp Web TV kullanıcılarının hizmetine sunmak."

Oyun konusunda da grup şirketlerinden Sobee'nin hazırladığı 2 yeni oyun bulunduğunu anlatan Yılmaz, bunlardan birinin "I can football" , diğerinin de İstanbul ile ilgili bir oyun olacağını söyledi.

Futbol oyununun 1,5 ay içerisinde devreye alınacağını belirten Yılmaz, bu oyunun giriş paketinin tüm müşterilere ücretsiz verileceğini duyurdu.

"İnsanlar artık tek fatura ödemek istiyor"

Dünyadaki "triple play", "quadruple-play" trendine dikkat çeken Yılmaz, şunları söyledi:

"İnsanlar artık tek fatura ödemek istiyor. Yani bana 1 fatura gelsin, internet erişimini buradan yapayım, televizyon buradan seyredeyim. Hatta mobil telefonum da buradan olsun. Biz TTNET olarak 'triple play' (üçlü oyun) için planlarımız vardı. Bunu ilerleyen zamanda devreye alacağız ve müşterilerimize tek fatura göndereceğiz. Dörtlü Oyunda (Quadruple-play) mobil iletişim boyutu ekleniyor. Orada da 'sanal işletmeci' lisansını aldık. Tahmin ediyorum 2010 yılında 'triple play', 'quaduple-play' konularında yani tüm iletişim ihtiyaçlarını karşılayan bir operatör olma noktasına doğru ilerliyoruz."

3G mobil modem kampanyası

Müşterilerin tüm internet ihtiyaçlarını karşılamak istediklerini belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

"ADSL ve VDSL zaten veriyoruz. Ev ve işyerinde onu kullanıyorsunuz. Wi-fi şebekemiz var. Ev dışında sokağa çıktığınızda cafe, restorant, hastane, kütüphanede şu an 5 bini aşan servis noktamız var. Haftaya bir kampanyamız başlıyor. Bu 3G mobil modem kampanyası. Seyahat halindeyken internete erişilebilinsin diye bu kampanyayı düzenledik. Bunun tarifesi, kotası 500 MB (megabayt). 2 yıllık bir kontrat alıyoruz. İlk 6 ay 5,99 TL aylık ödemesi. Geriye kalan 18 ay da 9,99 TL. Bunu alanlara 600 dakika wi-fi erişim hakkı veriyoruz. Bu işbirliğini AVEA ile yaptık. Diğer operatörler de imkan sağlarlarsa bakarız, değerlendiririz."

Futbolda naklen yayın ihalesi

Tahsin Yılmaz, futbolda naklen yayın ihalesine ilişkin bir soru üzerine, futbolun çok pahalı bir içerik olduğunu, bu pahalı içeriği kim alırsa alsın bunu geniş kitlelere götürebilmesi gerektiğini ifade etti. Şu an Türkiye Futbol Federasyonunun da değişik arayışlar içeresinde olduğunu anlatan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Müşteri için önemli olan o maç yayınını izlemek. Bu uydudan gelmiş, internet üzerinden gelmiş, cep telefonu üzerinden gelmiş onu ilgilendirmiyor. O sadece parasını verip, değerini ödeyip erişmek istiyor. O nedenle ben Türkiye'de önümüzdeki dönemde bu konuların çok fazla konuşulacağına eminim. Futbol konusunda şu an almış olduğumuz bir karar yok. Futbolun naklen yayın hakları için ihale yapılacak. İlgi alanımız içinde... Onunla ilgili incelemelerimiz devam ediyor."

Eğitim, eğlence olsun içerik için çok büyük yatırımlar yaptıklarını anlatan Yılmaz, "Bizim amacımız bunu müşteriye kaliteli biçimde iletebilmek. Biz bugün 8 Mbit'e kadar tarifesini oluşturduk. Bu hafta bu hıza müracaat sayısı 1 milyonu geçiyor. Bu 1 milyon abonenin yüzde 67'si 7 Mbit ve üzerinde alıyor. Bizim verdiğimiz hizmette 1 Mbit'in altında alan müşteri oranı sadece yüzde 2,9" diye konuştu.

TTNET Müşteri İlişkilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Haktan Yaşar Kılıç da internet hızı ve kotanın yanı sıra müşterilerin almış olduğu  hizmetten memnun kalmaları için çalıştıklarını belirtti. Müşterilerin şikayetlerini "444 0 375" numaralı çağrı merkezlerine aktarabileceklerini anlatan Kılıç, burada çalışan müşteri temsilcisi sayısının 1000'e yaklaştığını kaydetti.

Kılıç, müşterilerin yeni hizmete giren online işlem merkezinden de yararlanabileceklerini belirtti.