Türk iş adamları 3. Dünya Kalite Zirvesi'nde buluştu

Ödüle layık görülen firma yetkilileri plaket ve sertifikalarını Maryland Valisi Başdanışmanı Hasan'ın elinden aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - Türkiye'nin önde gelen girişimcileri ve iş adamları, ABD'nin başkenti Washington'da düzenlenen 3. Dünya Kalite Zirvesi'nde bir araya geldi.

Lob'in World tarafından organize edilen 3. Dünya Kalite Zirvesi, Los Angeles ve New York'un ardından bu yıl başkent Washington'da gerçekleştirildi. Türk ve Amerikalı girişimcilerin yoğun ilgi gösterdiği zirveye katılanlar arasında Maryland Valisi Başdanışmanı Anwer Hasan, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Atilla Pak, İstanbul Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunday, İstoksan Kooperatif Başkanı Alaettin Ağırman ve MÜSİAD USA Meclis Üyesi Ömer Er gibi isimler yer aldı.

Katılımcılar, zirve kapsamında düzenlenen panellerde Türkiye'nin dünya vizyonu, üretim standartları ve kalite arayışları gibi konuları tartıştı. Kalite ve inovasyon alanında başarılı bulunan firmalar ise zirve sonunda törenle ödüllendirildi. Ödüle layık görülen firma yetkilileri plaket ve sertifikalarını Maryland Valisi Başdanışmanı Hasan'ın elinden aldı.

Tören sonrasında Hasan, zirveye katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Amacımız, Türkiye ve diğer Ortadoğu ülkeleriyle olan ticari ve kültürel ilişkilerimizi geliştirmek" dedi.

Lob'in World'un Başkanı Fahri Ustaoğlu da zirvenin Türk iş dünyasının kalite ve inovasyon alanında geldiği noktayı tüm dünyaya göstermeye yönelik çalışmalarının bir parçası olduğunu belirtti. Ustaoğlu, "Zirve, Türk iş adamlarının ABD'li meslektaşlarıyla bir araya gelip, deneyimlerini paylaşabilmelerini ve işbirliği fırsatlarını değerlendirebilmeleri açısından da çok önemliydi" ifadelerini kullandı.

Er ise önceki yıllarda başka şehirlerde düzenlenen Dünya Kalite Zirvesi'nin bu sene başkent Washington'da olmasından büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Kaliteyi öncelikleri haline getiren ve başarılı olan firmaların ödüllendirilmesinin bu alanda daha çok gelişme sağlanması için önemli olduğunu kaydetti.

Zirvenin ABD'de yapılmasının bir tesadüf olmadığını dile getiren Er, "ABD tüketici haklarının ciddi anlamda ön planda olduğu bir ülke ve buradaki çalışmalarımız marka oluşturma, kaliteyi yükseltme ve inovasyona yatırım yapma gibi alanlarında Türk şirketlerine örnek teşkil ederek onların dünya platformunda etkili rol oynamasını yardımcı olacaktır" diye konuştu.