Türk-Kolombiya İş Konseyi Başkanı oldu

Türk-Kolombiya İş Konseyi Başkanı Kantarcıgil oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
İSTANBUL - Türk-Kolombiya İş Konseyi Başkanlığına Gökhan Kantarcıgil getirildi. DEİK'ten açıklamasına göre, Türkiye'nin Latin Amerika açılımlarıyla beraber bölgedeki iş konseyi sayısını artıran DEİK, Türk-Kolombiya İş Konseyi'ni kurdu. DEİK/Türk-Kolombiya İş Konseyi Başkanlığı görevine Kolombiya'da madencilik sektöründe faaliyetleri olan Gökhan Kantarcıgil seçildi. Kantarcıgil görevini 2 yıl sürdürecek.
 
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Gökhan Kantarcıgil, Türkiye'nin yanı sıra Meksika, Dubai ile Güney Afrika'da altın ticareti ve maden alanında faaliyet gösteren şirketlerde profesyonel yöneticilik yaptı. Güney Afrika, Kolombiya ve Türkiye'de madencilik yatırımları bulunan VTG Holding'in kurucularından biri olan Kantarcıgil, İngilizce ve İspanyolca biliyor.
 
DEİK/Türk-Kolombiya İş Konseyi Yürütme Kurulu ise Alp Malazagirt (Başkan Vekili), Murat Karatekin (Başkan Yardımcısı), Sırrı Uyanık, Kaan Sert, Tuğba Erem, Dursun Ali Tever ve Ayhan Kalmukoğlu'dan oluşuyor. Türk-Kolombiya İş Konseyi Başkanı Gökhan Kantarcıgil konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Kolombiya pazarında Türk firmalarına yeni iş fırsatları yaratmak, Kolombiyalı firmaların da Türkiye;ye yatırım yapmaları için çalışacaklarını ifade ederek, "Türk şirketlerinin Kolombiya pazarındaki konumlarını güçlendirmeleri için strateji belirleme konusunda da birlik içerisinde çalışacağız" dedi.
 
Bu konularda ilginizi çekebilir