Turkcell, temyize gidiyor

Mahkeme, Telekom'la transmisyon tarifelerinde yaşanan uyuşmazlığın giderilmesi için açılan davanın reddine karar vermişti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Turkcell,  transmisyon tarifeleri ile ilgili ödeme konusunda Türk Telekom ile aralarındaki uyuşmazlığın giderilmesi amacıyla açtığı davanın mahkeme tarafından reddedilmesi üzerine, kararı temyiz edeceğini duyurdu.

Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş'den İMKB'ye yapılan açıklamada, Türk Telekom'un uyguladığı transmisyon tarifeleri ile ilgili uyuşmazlığın, Türk Telekom'un 2000 yılında transmisyon tarifelerinde tek taraflı hesaplama yöntemi değişikliği nedeniyle şirketten talep ettiği ek tutara karşılık Turkcell tarafından dava açıldığı hatırlatıldı.

"Açıklamada şöyle denildi:

"Türk Telekom, şirketimizce açılan ve bilahare reddedilen davayı gerekçe göstererek o dönemde mevcut tedbir kararı nedeniyle anapara ve faiz olmak üzere, toplam 30 milyon TL'nin ödenmediği iddiasıyla şirketimizin alacaklarına el koymak suretiyle bu meblağı tahsil edeceğini belirtmişti.

Şirketimiz Türk Telekom'un bu uygulamasını ihtiyati tedbir yoluyla durdurmuş ve akabinde Türk Telekom'un alacaklı olmadığı tespiti talebiyle Ankara Asliye 7. Ticaret Mahkemesinde tespit davası açmıştır. Ankara Asliye 7. Ticaret Mahkemesi, şirketimiz tarafından söz konusu uyuşmazlığın giderilmesi amacıyla açılan davanın reddine karar vermiş ve mahkeme kararı şirketimize 16 Mart 2009 tarihinde tebliğ edilmiştir. Karar şirketimiz tarafından temyiz edilecektir."