”Türkiye bir an önce gerçek gündemine odaklanmalı”

TÜSİAD'tan, yapılan açıklamada, Türkiye'nin, yoğun siyasi tartışmaların yaşandığı bir yerel seçim sürecini geride bıraktığı ifade edildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), yerel seçimlerin yarattığı siyasi dalgalanmaların geride bırakılarak, Türkiye'nin gerçek gündemine odaklanması gerektiğini bildirdi.

TÜSİAD'tan, yapılan açıklamada, Türkiye'nin, yoğun siyasi tartışmaların yaşandığı bir yerel seçim sürecini geride bıraktığı ifade edildi.

Açıklamada, bu dönemde, herkesi derinden sarsan bir kaza sonucu, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, parti yöneticileri, İHA muhabiri ve helikopter pilotunun vefatı nedeniyle büyük üzüntü duyulduğu belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu yerel seçim süreci, siyasi tarihimizde pek rastlanmayan bir biçimde genel seçim havasında sürdürülmüştür. Bu süreçte, küresel ekonomik kriz ile mücadele, maalesef, yerel seçimlerin gölgesinde kalmış, bu durumun sonucunda kriz yönetiminin gerektirdiği hız ve kararlılık yeterince sergilenememiştir. Yerel seçimlerin yarattığı siyasi dalgalanmaların artık geride bırakılarak, Türkiye'nin bir an önce gerçek gündemine odaklanması elzemdir. Küresel ekonomik kriz bütün unsurları ile ülkemizi de derinden etkilemektedir. İstihdam daralması ve üretim kayıpları ciddi bir sorundur. Krizle mücadelede iç talebi destekleyici kontrollü para ve maliye politikalarına, verimliliği ve rekabeti arttıracak politikalara, enerji arz güvenliğine, iş ve yatırım ortamının iyileştirilmesini kapsayan sürdürülebilir yüksek büyüme politikalarına ihtiyaç duyulmaktadır."

Açıklamada, 2014 AB tam üyelik hedefinin Türkiye'nin kalıcı gündem maddesi olarak belirlenmesi gerektiği ifade edildi.