Türkiye Finans'tan EBSO üyelerine kredi

Egeli sanayicilere 200 milyon liralık özel kredi protokolü imzalandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İZMİR - Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ile Türkiye Finans Katılım Bankası arasında özel kredi protokolü imzalandı.

Kredi protokolü imza töreninde konuşan EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu, global krizde iç ve dış finansman desteği bulamayan KOBİ'lerin zor duruma düştüğünü, üretimin önündeki engelleri aşmak için Kobi'lerin banka kredisine ihtiyacı bulunduğunu belirtti.

Gökçüoğlu, "Türkiye'nin kalkınmasının önü üretimden geçmektedir. Krizden kurtulmak için bankalara da görevler düşmektedir. Türkiye Finans Bankası ile imzaladığımız 200 milyon liralık protokolle üyelerimize avantajlı koşullarda finansal destek sağlanacaktır" dedi.

Türkiye Finans Katılım Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Gökçe ise krizin etkilerinin en yoğun yaşandığı süreçte reel sektöre desteklerini kesintisiz sürdürdüklerini vurguladı.

2009 yılının başından beri reel sektöre kullandırdıkları kredi miktarının 3 milyar liraya yaklaştığını kaydeden Gökçe, Ege Bölgesi gibi Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan bölgelerde sanayi ve ticaret odalarıyla yaptıkları özel protokollerle KOBİ'lerin finansal sorunlarına çözüm getirmeye çalıştıklarını ifade etti.

İzmir'de 5 şubesi bulunan bankanın 150 milyon lira fon topladığını bildiren Gökçe, "Buna karşılık 350 milyon TL finans desteği verdik. Kendi öz kaynaklarımızla topladığımızın iki katını kullandırdık" diye konuştu.

Türkiye Finans ve EBSO arasında hayata geçirilen protokole göre, krediler aylık taksit ödemeli ticari kredi şeklinde olup, en fazla 12 vadeli kullandırılacak. KOBİ'lerin gayrimenkul, ticari araç ve makine alımı için kullanacakları kredinin vadesi ise 36 aya kadar uzatılabilecek.

Krediye uygulanacak kar oranı 6 aya kadar vadeli kredilerde TL bazında aylık yüzde 1,55, dövize endeksli kredilerde ise aylık yüzde 0,80 olarak belirlendi.

6 ile 12 ay arası vadeli TL endeksli kredilerde aylık yüzde 1,60, dövizdeyse yüzde 0,85 kar oranı uygulanacak.