Türkiye "Yeşil Yıldız" ile en iyiler arasında

Çevreye duyarlı konaklama tesislerine verilen, Kültür ve Turizm Bakanlığının "Yeşil Yıldız" uygulaması, "en iyiler" arasında gösterildi. Uygulamayla bugüne kadar 358 tesis yeşil yıldızla taçlandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Çevreye duyarlı konaklama tesislerine verilen, Kültür ve Turizm Bakanlığının "Yeşil Yıldız" uygulaması, İngiltere merkezli saygın çevre kuruluşlarından The Green Organisation tarafından "en iyiler" arasında gösterildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının turizmin sürdürülebilir çevre politikalarıyla desteklenmesi, çevrenin korunması, turistik tesislerin çevreye katkılarının teşvik edilmesi amacıyla 2008'de vermeye başladığı Çevreye Duyarlı Tesis Belgesi (Yeşil Yıldız), İngiltere merkezli saygın çevre kuruluşlarından The Green Organisation tarafından "en iyi"ler arasında gösterildi ve ödüle layık görüldü.

"Yeşil Yıldız" uygulaması, 500 katılımcı arasından dereceye girerek, The Green Organisation tarafından 1994'ten bu yana verilen Uluslararası Yeşil Elma Çevre Ödülü'nü almaya hak kazandı. Ödül, Kültür ve Turizm Bakanlığına 28 Ekim'de Güney Kore'de takdim edilecek.

358 tesis, "Yeşil Yıldız" ile taçlandı

Yeşil Yıldız belgesinin verilmeye başlandığı 2008'den sertifikalı tesislere elektrik enerjisi desteğinin sağlanmaya başlandığı 2013'e kadar, 42 konaklama tesisinin yıldızları yeşile boyanırken bu yıl itibarıyla bu sayı 358'e ulaştı.

Yeşil Yıldız belgesi, Kültür ve Turizm Bakanlığınca sürdürülebilir turizm kapsamında belirlenen nitelikleri taşıyan konaklama tesislerine çevrenin korunması ve çevre bilincinin geliştirilmesi amacıyla veriliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir