Türkiye'nin en hızlı 100 şirketi aranıyor

Türkiye'nin en hızlı büyüyen şirketlerine küresel ölçekte dikkat çekmek için "Türkiye 100 Projesi"ni başlatıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – Türkiye Ekonomi Politikaları Vakfı (TEPAV), TOBB ve AllWorld Network'ün öncülüğünde Türkiye'nin en hızlı büyüyen şirketlerine küresel ölçekte dikkat çekmek için "Türkiye 100 Projesi"ni başlattı. Programa şirketler, 15 Mayıs 2013 Çarşamba gününe kadar başvurabilecek. 

TEPAV'dan yapılan açıklamaya göre Türkiye 100 Projesi kapsamında halka açık olmayan ve hızla büyüyen şirketlerin yarışma için başvuruları alınmaya başlandı. Programa son başvuru tarihi, 15 Mayıs 2013 Çarşamba gününe kadar uzatıldı. Başvurular ücret ödemeden http://turkiye100.org/ internet sayfasından yapılabilecek. Kazanan şirketler 2010 ve 2012 yılları arasında satış gelirlerindeki büyüme performansına göre sıralanacak. Değerlendirme kriteri satış gelirlerinin ilgili dönemdeki büyüme ortalaması olacak. Satışlarını en fazla arttıran 100 şirket belirlenerek, en hızlı büyüyen şirket birinciliğe hak kazanacak. 

Hangi şirketler başvurabilecek?
Bağımsız olan, kar etmeyi amaçlayan, halka açık olmayan, kamu ortaklığı bulunmayan ve aşağıdaki koşulları yerine getiren özel sektör işletmelerinin başvuruları kabul edilecek. (2012 yılında en az 10 kişiyi istihdam etmek ve 2010'da en az 100 bin, 2012'de ise 500 bin dolar ciro düzeyine ulaşmak. 
Holdingler kapsam dışında olacak. Ancak, bir holdinge bağlı olup bağımsız bir yönetim yapısına sahip şirketler başvurabilecek. 

Şirketler ne kazanacak?
TOBB, AllWorld Network ve TEPAV tarafından şirketlerin başarıları tescillenecek. Şirketler ulusal ve uluslararası medyada yer alacak, yeni müşteri ve yatırımlara kavuşma fırsatı edinecekler. Harvard Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek AllWorld Girişimcilik Zirvesi'ne katılma hakkı kazanacaklar. Dünya çapında hızla büyüyen lider şirketlerle network ve iş ilişkileri geliştirebilecekler. En yeni fikirlerden haberdar olacak; dünyaca ünlü akademisyen, yatırımcı ve girişimcilerle ortak bir iletişim ağının parçası olacaklar. TEPAV, 2011 yılında da TOBB ve AllWorld Network işbirliğinde "Türkiye 25 Programı" düzenlemiş; 2008-2010 dönemi büyüme hızı en yüksek olan ilk 25 şirketi belirlemişti.