TÜSİAD 2014 beklentilerini açıkladı

TÜSİAD Başkanı Yılmaz,"Ülkemizde demokrasinin gelişmesi,hukukun üstünlüğü ve yargı bağımsızlığının yerleşmesi için gerekli adımların atılması 2014 için vazgeçilemez ve ertelenemez beklentilerimizdir" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, "Ülkemizde demokrasinin gelişmesi, insan haklarının evrensel ölçülerde karşılık bulması, hukukun üstünlüğü ve yargı bağımsızlığının yerleşmesi için gerekli adımların atılması, seçim yılı olmasına rağmen 2014 için vazgeçilemez ve ertelenemez beklentilerimizdir" dedi.

Yılmaz yaptığı yazılı açıklamada, dünyada ve Türkiye’de önemli gelişmelere sahne olan 2013 yılının, Türkiye'de çoğulculuk, katılımcılık, hak ve özgürlük, barış, adalet ve etik siyaset taleplerinin öne çıktığı bir yıl olarak tarihe geçeceğini belirtti.

Bu beklentilerin, 2014 yılına dair umutların da merkezinde olmaya devam edeceğine işaret eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Ülkemizde demokrasinin gelişmesi, insan haklarının evrensel ölçülerde karşılık bulması, hukukun üstünlüğü ve yargı bağımsızlığının yerleşmesi için gerekli adımların atılması, seçim yılı olmasına rağmen 2014 için vazgeçilemez ve ertelenemez beklentilerimizdir. Toplumsal barışın tesis edilmesi ve çözüm sürecinin başarıya ulaşması da hiç kuşkusuz özgürlük, demokrasi ve güçlü bir kalkınma perspektifiyle mümkün olacaktır. 

Küresel ekonomik kriz sonlanırken, ülkemizde büyümeyi destekleyecek yapısal reformların gerçekleştirilmesi, 2014’ü arzulanan refah döneminin başlangıcı haline getirebilir. Avrupa Birliği müzakerelerinde ilerleme sağlanması ve yeni fasılların açılması da Türkiye’nin ihtiyacı olan reform gündemini canlandıracaktır. Yeni yılın, tüm dünyaya barış ve refah getirmesini dilerken, ülkemizi de demokrasisi ve ekonomisiyle gelişmiş ülkeler seviyesine ulaşma hedefine yaklaştırmasını temenni ederim."

Bu konularda ilginizi çekebilir