TÜSİAD Başkanı'ndan 'güçlü ve yetkin' sanayi vurgusu

Dengeli ve sürdürülebilir büyüme süreci için, güçlü ve yetkin bir Türkiye sanayisine sahip olunması gerektiğini belirten TÜSİAD Başı Bilecik, "Orta teknoloji tuzağından kurtulmanın çaresini 4. Sanayi Devrimi’nin ülkemizde de gerçekleşmesi olarak tanımlıyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, dernek tarafından düzenlenen 'Sanayide Dijital Dönüşüm Günleri' etkinliğine katıldı.

Bilecik burada yaptığı konuşmada, “Türkiye bir kez daha zor bir dönemden geçiyor. Dönemin ağrısı sancısı en çok ekonomide hissediliyor. Ekonomideki ağrı ihmale gelmez. Çünkü ağrı bazı şeylerin doğru gitmediği anlamında bizi uyaran hayati bir ikaz sistemidir. Hipokrat milattan önce 5. yüzyılda "Ağrıyı dindirmek ilahi bir sanattır" demiş. Ekonomimizdeki ağrıyı dindirmek için yeniden dengeli ve sürdürülebilir bir büyüme sürecine süratle dönmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı. 

Bilecik şöyle devam etti:

"Kuşkusuz bunun en önemli dinamosu güçlü ve yetkin bir Türkiye sanayisidir. Yıllar içerisinde bu alanda önemli gelişmeler kaydettik. Ancak Türkiye sanayisi halen ağırlıkla düşük ve orta-düşük teknoloji ile üretim yapıyor. Daha önce de birçok kez dile getirdiğimiz üzere, artık bizim yüksek kalitede üretime geçmemiz gerekiyor. TÜSİAD olarak biz, orta teknoloji tuzağından kurtulmanın çaresini 4. Sanayi Devrimi'nin ülkemizde de gerçekleşmesi olarak tanımlıyoruz.

Bunun en önemli adımlarından biri, dijital dönüşüm yolculuğunda şirketlerimizin doğru ve sistematik adımlar atmalarını sağlamaktır. Bu hedefimizde başarıya ulaşmamızın olmazsa olmazı, dönüşümü destekleyecek ekosistemi bütüncül bir şekilde tesis etmektir. Bu amaçla önerdiğimiz bir modeli de (Kümelenme Tabanlı Mükemmeliyet Merkezi) bu sabah Sayın Bakanımızla paylaşma fırsatını bulduk. Bu modelin, Sayın Bakanımızın desteğiyle ve ekibinin katkılarıyla ülkemizin kalkınma süreçlerine fayda sağlayacağına inanıyoruz."

Dijital Dönüşüm Merkezleri geliyorDijital Dönüşüm Merkezleri geliyor

 

Bu konularda ilginizi çekebilir