"TÜSİAD Bu Gençlikte İş Var"ın kazananları belli oldu

152 üniversiteden 3 bin 706 öğrencinin bin 426 proje ile katıldığı yarışmanın kazananları belli oldu. Yarışmada birinciliği Boğaziçi Üniversitesi'nden "Physhome", ikinciliği Marmara Üniversitesi'nden "Bizim Ekip", üçüncülüğü ise Amasya Üniversitesi'nden "Buz Dökücüler" ekibi kazandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneğinin (TÜSİAD) düzenlediği "Bu Gençlikte İş Var" başlıklı girişimcilik yarışmasının kazananları belirlendi.

Türkiye'nin 73 ili ve 152 üniversitesinden 3 bin 706 öğrencinin başvurduğu ve bin 426 projenin jüri tarafından değerlendirildiği yarışmanın finali Sabancı Center'da gerçekleştirildi.

Final töreninde konuşan TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, Mustafa Kemal Atatürk'ün eseri olan Cumhuriyet'i güvendiği gençlere teslim ettiğini belirterek, kendilerinin de "Bu Gençlikte İş Var" diyerek yola çıktığını söyledi.

Yarışmanın ilk gününden bugüne olan gelişim sürecini anlatan Bilecik, "Bu her ne kadar bir yarışma da olsa temel olarak hedeflediğimiz, Türk gençliğinin arasında girişimcilik kültürünün her geçen gün yerleşmesi, iş dünyasındaki önemli tecrübe ile genç fikirlerin buluşmasını sağlamaktı." dedi.

Bilecik, yarışmaya yapılan başvuru rakamlarının muazzam bir şekilde geliştiğini ve kolay olmayan rakamlara ulaşıldığını belirterek, "Buna 'yarışma' diyoruz ama bu emin olun ki bu yarışmanın kaybedeni yoktur. Bu yarışmanın neticesinde kazanan arkadaşlarımızı bol bol alkışlayacağız ama kaybedenin olmadığının da altını çizeceğiz." ifadelerini kullandı.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı da finale kalamayanları takip edeceğini, onların takip edilmesi gerektiğini, girişimcilikte önde gelen ABD'nin de böyle yaptığını ifade ederek, "Kaybedenleri takip ediyorlar. Çünkü kazanamayanlar çok daha güçlü geliyor ve daha büyük kazanıyor. Finale kalamayanları takip edelim." dedi.

Sabancı, kadınların Türkiye'de iş gücüne katılım oranını yukarı çekmek istediklerini de söyledi.

Finalde 5 proje yarıştı

Etkinlikte finale kalan "Bizim Ekip", "Buz Dökücüler", "Helpy App Fikir Takımı", "Physhome" ve "SYL" takımları, projelerinin sunumunu jüri önünde gerçekleştirdi.

Erol Bilecik, Güler Sabancı, BASF Türk Üst Yöneticisi (CEO) Buğra Kavuncu, Yemek Sepeti Üst Yöneticisi (CEO) Nevzat Aydın ve Gürallar Yönetim Kurulu Başkan Vekili Esin Güral Arat'tan oluşan jüri, projelerin sunumu sırasında 5 ekibe çeşitli sorular sordu.

Sunum sonrası jüri heyeti, ilk 3'e girecek projeleri belirledi. Buna göre, birinciliğe Boğaziçi Üniversitesi'nden "PhysHome ile fizik tedavi her zaman, her yerde, en doğru şekilde" sloganıyla "Physhome" ekibinin projesi layık görülürken, ikinciliği Marmara Üniversitesi'nden "Hayvanları incitmeden gerçek deri üretmenin mümkün olduğunu biliyor muydunuz?” sloganıyla "Bizim Ekip", üçüncülüğü ise Amasya Üniversitesi'nden "Elektrik hatlarında buz yüküne son" sloganıyla "Buz Dökücüler" kazandı.

Yarışmanın birincisine 75 bin lira, ikincisine 50 bin lira, üçüncüsüne de 25 bin lira para ödülü verildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir