TÜSİAD "network"ünü doğunun kalkınması için seferber edecek

"Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yatırımcı Danışma Konseyi Toplantısı sonrasında konuşan Yılmaz, alt yapı eksikliklerini yerinde tespit ettiklerini ve bölgenin iş insanlarının girişimcilik potansiyelini açığa çıkaracak aşamaya geldiklerini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BATMAN - Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, TÜSİAD'ın küresel "network"ünü doğu illerinin kalkınması için seferber edeceklerine işaret ederek, "Toplantıya (Yatırımcı Danışma Konseyi Toplantısı) bazı büyükelçiler, bazı yabancı ticaret ataşelerini de getirdik. Tabii bu da  artık yavaş yavaş Türkiye dışında da bölgenin güvenli bir yatırım ortamı olarak tanıtılması için başlattığımız bir ilk adımdı. Bunu devam ettireceğiz. Diplomatlar üzerinden başlayan bu atağı yavaş yavaş uluslararası iş birliği içerisinde olduğumuz, ilişki içerisinde olduğumuz iş dünyası örgütleriyle de paylaşacağız" dedi. 

Batman'da düzenlenen "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yatırımcı Danışma Konseyi Toplantısı"nın ardından açıklamalarda bulunan Yılmaz, çözüm süreci, bölgeye yatırımlar ve iş dünyasının bu yapılanmadaki rolü hakkında değerlendirmeler yaptı. 


"Sürecin ne kadar güçlü bir destekçisi olduğumuzu gösterdik"

Türkiye'nin çözüm sürecinde yakalanan istikrar ortamıyla yeni başarılara kapı araladığına dikkati çeken Yılmaz, "Türkiye çözüm süreciyle heyecanlandı. 30 yılı aşkın süredir şiddetten bıkmış, usanmıştı Türkiye, bunun bitmesiyle gerçekten heyecanlandı Türkiye..." dedi. 

Toplumda çözüm süreciyle ilgili yansımaları değerlendiren Yılmaz, toplumda her geçen gün çözüm sürecine olan desteğin arttığını ve bundan memnuniyet duyduğunu anlattı. 

Yılmaz, "Bizler de buraya, Batman'daki Konsey Toplantısı'na gelerek arkadaşlarımızla beraber çözüm sürecinin ne kadar güçlü bir destekçisi olduğumuzu gösterdik" ifadelerini kullandı. 

Çözüm sürecini ekonomik refah kalıcı kılacak

Gelinen noktada çözüm sürecini kalıcı kılacak en önemli unsurun ekonomik refah olduğunu dile getiren Yılmaz, bu konuda iş insanlarının elini taşın altına koymaları gerektiğine işaret ederek, şunları kaydetti: 

"Refahın kalıcı hale gelmesi için iş insanları olarak bizlere önemli sorumluluklar düşüyor. Gerekli alt yapı eksikliklerini yerinde tespit ettik. Kamu yöneticileriyle bunları paylaşma fırsatımız oluyor. Ama alt yapı ilerledikçe buna paralel olarak bizim de iş dünyası olarak bölgede yatırımların artmasını sağlamamız lazım. Üretimin, ticaretin, istihdamın artmasını sağlayacak önlemleri almaya, yatırımları yapmaya başlamamız lazım. O bakımdan bazı yatırım kararlarından, hali hazırda devreye alınan bazı yatırım adımlarını duymaktan memnuniyet duyuyorum.  

Bölge iş insanlarının da benimle Batman'a gelen iş insanlarıyla kendi yatırımlarına ilişkin fikirlerini, projelerini danışma fırsatları oldu Konsey Toplatısı'nda. Bunu devam ettirebilecek bir kurumsal yapıyı da kurduk. yani bölgede bir iş insanının projesi varsa, bu projesini bize göndererek destek arayabilir, ortak arayabilir.   

Finansman imkanlarına ulaşma yollarını göstermeye, yardım etmeye çalışabiliriz. Bu kurumsal yapının da harekete geçmesinden memnun oldum. Dolayısıyla bölgenin iş insanlarının girişimcilik potansiyelini açığa çıkaracak bir aşamaya geldik." 

Bölgedeki istikrar ve ekonomik başarının, Türkiye'nin güneyindeki ve doğusundaki ülkelerin gelişimine önemli katkılar sunabileceğini kaydeden Yılmaz, "Komşu ülkelerimizde nispi olarak bir istikrara gidiş görünüyor. Bundan memnuniyet duyuyorum. Yani bölgeye yatırım yapanlar sadece bölge için değil, sadece Türkiye için değil aynı zamanda komşularımızla beraber büyük yatırımlarını planlamalılar diye düşünüyorum" diye konuştu. 

TÜSİAD'ın bölgede yatırım konusundaki çalışmalarıyla elle tutulur sonuçların alınmaya başladığını anlatan Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: 

"Yeni çalışmaların temelleri atıldı, mutlaka atıldı. Hem finansmana ulaşım anlamında, hem yönetim danışmanlığı anlamında da katılan firmaların vereceği destek hizmetinin de çok önemli olduğuna inanıyorum. Ama buraya gelen iş insanları ve sanayiciler de bence önemli projelerle dönüyorlar. Başlayan projeler var, onların başarıyla inşallah devam etmesini diliyorum ama yeni projelerin de en kısa zamanda hayata geçmesini diliyorum. Başta kendim biliyorsunuz Bingöl'deki Sütaş yatırımını bir an önce başlatmak istiyorum."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir