'TL'deki değer kaybı canımızı sıkıyor'

TÜSİAD'ın yılın ikinci Yüksek İstişare Konseyi (YİK) toplantısı Ankara'da yapılıyor. TÜSİAD YİK Başkanı Tuncay Özilhan, "TL'deki değer kaybı canımızı sıkıyor" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneğinin (TÜSİAD) yılın ikinci Yüksek İstişare Konseyi (YİK) toplantısını gerçekleştiriyor. YİK toplantısına "onur konuşmacısı" olarak Başbakan Binali Yıldırım katılıyor.

Toplantının açılış konuşmasını TÜSİAD YİK Başkanı Tuncay Özilhan yaptı. Özilhan konuşmasında ekonomi gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Özilhan TL'nin değer kaybını 'Canımızı sıkıyor' şeklinde yorumlarken, değer kaybının sürmesinin enflasyona etkisinin kaçınılmaz olacağını dile getirdi.

AB ile ilişkilerin gerilmiş olmasını da endişeyle izlediklerini söyleyen Özilhan,  "AB'nin bu tavrına öfke ile kalkılırsa zararla oturulur" dedi.

Özilhan, altyapı yatırımlarıyla ilgili olarak ise, "Altyapı yatırımları çok önemli ama bu yolların boş kalmaması için sevk edilecek ürün ve fabrikalara ihtiyacımız var." şeklinde konuştu.

Tuncay Özilhan şöyle devam etti:

Mağdurlar ve küskünler geri kazanılmalı,  tüm sorunların sivil siyaset içinde çözüleceği beklentisi canlı tutulmalı...

- Hepimiz iyimser yorumun doğru olmasını canı yürekten isteriz ama kötümser yorumun doğru olması durumunda geleceğimiz çok karanlık olur. Karamsar bakış açısının doğru çıkma ihtimali bir yana, karşı karşıya kalmamız muhtemel riske karşı önlemimizi bugünden almalıyız

- AB-Türkiye ilişkilerinin iyice gerilmiş olmasını endişeyle izliyoruz, burada AB'nin yapıcı olmayan tavrının da payı büyük. Türkiye, AB'nin tavrına öfkeyle kalkarsa zararla oturulur

- Karamsarlık o kadar etrafımızı sarmış ki iyi yetişmiş akademisyenler bile yurt dışına gidiyor; buradan bakınca gelecek açısından iyimser olmak zor

- Dünyada düşük büyüme sendromu ortadan kalkarken, Türkiye'de de 2017 yılında bunun etkisi görülecektir

TÜSİAD: OHAL bir an önce kaldırılmalıTÜSİAD: OHAL bir an önce kaldırılmalı

 

Bu konularda ilginizi çekebilir