TÜSİAD'dan 'Merkez Bankası' vurgusu

Kabinenin açıklanması sonrası, "Güçlü bir ekonomi için makroekonomik dengeleri sağlamlaştıracak program bir an evvel hayata geçirilmeli" değerlendirmesini yapan TÜSİAD, Merkez Bankası'nın bağımsızlığının önemine vurgu yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçiş ile ilgili yazılı bir açıklamada bulunan Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD), dünyada ve Türkiye'de demokrasi, ekonomi ve teknolojiyle ilgili çok önemli sınavlardan geçilen bir dönem yaşandığına işaret ederek, "Bugün dünyada güçlü bir ülke olmak, güçlü bir ekonomi olmakla mümkündür. Güçlü bir Türkiye ekonomisi için hukuk devleti ilkeleri, başta Merkez Bankası olmak üzere denetleyici kurulların bağımsızlığı, AB'ye uyum sürecinin hızlanması, çağdaş bir eğitim sistemi, teknoloji temelli ve sürdürülebilir kalkınma politikaları son derece önemlidir" dedi.

Açıklamada, "Ekonomide, özellikle makroekonomik dengelerimizi sağlamlaştıracak yapısal, mali ve finansal tedbirleri içeren kapsamlı bir programın bir an evvel hayata geçirilmesini temenni ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

İş dünyası yeni kabineden ümitliİş dünyası yeni kabineden ümitli

İşte yeni ekonomi yönetimiİşte yeni ekonomi yönetimi

Ekonomi Politikaları Kurulu’nun görevleri belirlendiEkonomi Politikaları Kurulu’nun görevleri belirlendi

 

Bu konularda ilginizi çekebilir