TÜVASAŞ'tan Hyundai Rotem'e dizel tren seti

Firma, ROTEM ile imzalanan anlaşma kapsamında toplam 84 araç üretecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SAKARYA - Türkiye Vagon Sanayi (TÜVASAŞ) ile Güney Kore'nin önde gelen şirketlerinden Hyundai Rotem aralarında şehirler arası ulaşımda kullanılmak üzere dizel tren setlerinin üretimi için anlaştılar.

TÜVASAŞ Eğitim ve Konferans Salonu'nda düzenlenen imza töreninde konuşan TÜVASAŞ Genel Müdürü İbrahim Ertiryaki, TCDD'nin isteği üzerine dizel tren seti üretimi için açtıkları ihaleyi sonuçlandırdıklarını kaydetti. ROTEM ile imzalanan anlaşma kapsamında 84 araç üretileceğini bildiren Ertiryaki, şunları söyledi:

"Satın alınan lisans ile TÜVASAŞ'ta üretim yapılacak. Bu proje kapsamında 12 adedi 3'er araç, 12 adedi de 4'er araçtan oluşan setler olmak üzere toplam 84 araç üretilecek. Maksimum 140 kilometre hıza ulaşabilen araçlar, hava yastığı ve konforlu hareket aksamına sahip ve 3'lü setler 198, 4'lü setler ise 260 kişi kapasitelidir. Maksimum yolcu konforunu sağlamak amacıyla tam otomatik iklimlendirme, elektronik kontrollü otomatik kapı ve fren sistemine sahip araçlarda en son teknolojiler kullanılacaktır. Her bir tren setinde çift taraflı kumanda kabini olacaktır."

TÜVASAŞ'ın dinamik yapısıyla teknolojik gelişmeleri yakından takip eden ve günün ihtiyaçlarına cevap verecek standartlarda üretim yapabilen bir yapılanmaya sahip olduğunu kaydeden Ertiryaki, üretilecek olan dizel tren setlerinin demiryolu araç üretiminde dünya ile eş zamanlı üretim imkanlarına sahip olunduğunu göstereceğini belirtti. ROTEM Başkan Yardımcısı Yeo Sung Lee ise Türkiye ile iş ilişkilerinin gelişmesi sonucunda EUROTEM ortak girişim şirketini kurduklarını söyledi.

İmza töreninin demiryolu taşımacılığının gelişimi için tarihi bir önem taşıdığını kaydeden Lee, "Hyundai ROTEM, Batı Avrupa ve Ortadoğu'da boy gösteren üstün teknolojisini TÜVASAŞ ile paylaşacak. Gelecekte TÜVASAŞ önderliğinde demiryolları sanayisi de gelişecektir" diye konuştu.