VOB-İMKB çekişmesinde kritik buluşma

İMKB Başkanı Turhan ve VOB Başkanı Kestelli’yi bir araya getirecek 9 Nisan'daki 'Borsa Söyleşileri' toplantısı VOB-İMKB çekişmesinde kritik bir buluşma olacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - İMKB’nin İzmirli Başkanı İbrahim Turhan, İzmir Ticaret Borsası (İZTB) tarafından 9 Nisan'da organize edilen "Borsa Söyleşileri" toplantısına katılacak. İZTB ve VOB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli’nin ev sahibi olduğu toplantıda iki kurum arasında yaşanan tartışmaların ve VOB'un geleceğine yönelik öngörülerin de konuşulması bekleniyor.

İZTB ve VOB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, İMKB'nin İzmirli Başkanı İbrahim Turhan'ın İZTB'nin 120. yıl etkinlikleri kapsamında düzenledikleri "Borsa Söyleşileri"nin konuğu olacağını belirtti.

Turhan'ın İMKB Başkanlığı görevine geldikten sonra ilk kez konukları olacağını kaydeden Kestelli, toplantıda finans piyasalarının geleceği hakkındaki öngörülerin de konuşulacağını kaydetti.
Kestelli şöyle konuştu:

"Geçen yıl borsamızın 120. yıldönümü etkinlikleri kapsamında başlattığımız "Borsa Söyleşileri"ni İMKB'nin yeni başkanı İbrahim Turhan ile devam ettirme kararı aldık. İzmir iş dünyası temsilcileri ve kanaat önderlerinin katılımıyla düzenlenecek bu toplantının keyifli ve aydınlatıcı bir toplantı olacağını düşünüyorum. Toplantıda Turan'ın finans piyasalarının geleceği hakkındaki öngörülerini de dinleme fırsatı bulacağımızı tahmin ediyorum."

İzmir iş dünyası tepki göstermişti

Bu arada, İzmir iş dünyası, Turhan'ın katılacağı Borsa Söyleşileri'nin VOB-İMKB çekişmesinde kritik bir buluşma olacağını öngörüyor.
VOB'da yüzde 18 ile TOBB'dan sonra ikinci büyük ortak olan İMKB'de son dönemdeki yeniden yapılandırılma çalışmaları kapsamında VOB'daki İMKB payının artırılarak iki kurumun tek çatı altında toplanması yönündeki öneriler gündeme gelmişti.
İzmir'de iş dünyası temsilcileri ve yerel idareciler, VOB'un İzmir'den İstanbul'a taşınmasını öngören çalışmalara sert tepki göstermişti.
İki kurum arasında tek hisseye dayalı vadeli işlem sözleşmeleri, opsiyon işlemleri gibi yeni girişimler de tartışmalara neden olmuştu.

(AA)

 

Bu konularda ilginizi çekebilir