WIN Eurasia Automation'da robot çıkarması

WIN Eurasia Automation Fuarı'nda robotlar gündeme damga vurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Geleceğin üretim sistemlerinin sergilendiği, WIN Eurasia Automation fuarında bu yıl "Robotlar"ın gücü sergileniyor.  Hem sanayi dünyasını hem de teknoloji dünyasını heyecanlandıran bu robotlar yetenekleri ile herkesi şaşırtıyor. Doğadaki canlıların teknolojiye uyarlandığı ve sanayi dünyası ile buluşturulduğu fuarda akıllı köpeklerden, uçan martılara, yüzen deniz analarından, futbol oynayan, spor yapan, tablet kullanan  robotlara kadar çeşitli yeniliklere rastlamak mümkün. Görebilen, konuşulanları anlayan ve tepki veren, dans eden hatta dans için müzik bile yapabilen, futbol oynayan, jimlastik yapan ve doğada en sevdiğimiz canlıların formunda karşımıza çıkan bu robotlar  yaratıcılığı ve teknolojik gelişmeleri  gözler önüne seriyor.

Hannover Messe Bileşim Fuarcılık tarafından organize edilen Avrasya'nın lider inovasyon platformu WIN Eurasia Automation fuarı 19 Mart 2015 tarihinde  başladı. 21 ülkeden 1581 firmanın bulunduğu fuar,  Otomasyon (Endüstriyel Otomasyon), Electrotech (Enerji, Elektrik ve Elektronik), Hydraulic & Pneumatic (Akışkan Gücü Teknolojileri) ve Materials Handling (Taşıma, Depolama, İstifleme ve Lojistik) fuarları kapsamında geleceğin üretim sistemlerini bir araya getiriyor. Fuar, 22 Mart 2015 tarihine kadar  TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyaret edilebilir. 

Sadece dev firmalar değil öğrencilerde bu fuarda

Hem uluslararası hem Türk olmak üzere sektörün lider firmalarının ürünlerinin sergilendiği fuarda, Hannover Messe Bileşim Fuarcılık A.Ş.'nin desteği ile  Bahçeşehir, İstanbul Teknik Üniversitesi, Boğaziçi ve Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri tasarımlarını sergilerken,  Zeytinburnu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Maçka Aktif Tuncel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri de kendi tasarladıkları ürünleri ile  fuarda ilgi odağı oldular.

Zeytinburnu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kendi kendine ritim tutan darbuka ile fuarda yerlerini alırken, Maçka Aktif Tuncel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kendi tasarımları olan 3 Boyutlu yazıcıları ile geleceğin teknoloji dünyasında yerlerini  alacaklarını kanıtladılar. 

"İnsan Odaklı Robotik" teması altında araştırma çalışmalarını yürütümekte olan Bahçeşehir Üniversitesi Robotik Laboratuvarı, WIN Automation 2015 fuarında laboratuvarda gerçekleştirilen çalışmalar ve kullanılan yeni nesil robot teknolojilerini  sergilerken,  İstanbul Üiversitesi Makine Mühendisliği Teknolojileri Kulubü   fuarda güneş enerjisi ile çalışan çim biçme makinesi ve yerli beş eksenli robot kol projeleri ile fuarda yerlerini aldılar.  

Yıldız Teknik Üniversitesi, Yıldız Savaşları’15 ekibi ve YTUROK ailesi ise WIN Eurasia Automation fuarında Yıldız Savaşları Arena’sını kurup fuar boyunca gösteri maçları yapıyorlar.  Fuara özel olarak toplamda 3 tane Yıldız Savaşları Özel Kategorisi robotu yapan öğrencilerin tasarımları ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görüyor. 

Ödüllü araçlar

Güneş enerjisiyle çalışan araçlar tasarlayan İstanbul Teknik Üniversitesi Güneş Arabası Ekibi bu yıl fuara 2014 yılında  tasarlamış oldukları araç ile katıldılar.  Ekip, fuar alanında 2014 Tübitak  Formula G yarışında 11. başlayıp yarışı 2. olarak bitirerek İTÜ GAE ekibine 19. kupasını kazandıran ARIBA VII. Araçlarını sergiliyorlar.
Yıldız Teknik Üniversitesi Alternatif Enerjili Araç Ekibinin (Ae2 Project Team) tasarladığı  "Türkiye’nin En Verimli Prototip Güneş Enerjili Aracı da fuarda sergileniyor.  Dünya genelinde düzenlenen Shell Eco-Marathon yarışmalarına katılan ekip, geçtiğimiz yıllarda elde ettikleri Avrupa Sekizinciliği  ile ülkemizi uluslararası arenada başarıyla temsil etmişlerdi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir