Yazılımcıya 'Yerli Malı Belgesi'

TOBB, yerli yazılımcıların yerli malı belgesi alabilmeleri için 'Yazılım İçin Yerli Malı Belgesi Düzenlemesine İlişkin Uygulama Esasları'nı onayladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu, 'Yazılım İçin Yerli Malı Belgesi Düzenlemesine İlişkin Uygulama Esasları' onaylayarak yerli yazılımcıların Yerli Malı Belgesi alabilmelerinin önünü açtı.

Bundan böyle Yazılım Değerlendirme Tutanağı ile yerlilik şartlarının sağlandığı tespit edilen yazılımlar için Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'ndan (MTSO) 'Yerli Malı Belgesi' düzenlenebilecek.

Bu onayla birlikte 'Yazılım Değerlendirme Tutanağı' ile yerlilik şartlarının sağlandığı tespit edilen yazılımlar için MTSO'dan 'Yerli Malı Belgesi' düzenlenebilecek. Yeni uygulama özellikle kamu ihalelerine katılımda önemli avantajlar getirecek. Yerli Malı Belgesi'ne sahip olan bir yerli yazılım, yüzde 15'e kadar fiyat avantajı sağlayabilecek.

Kamu İhale Kanunu'nun ilgili maddesinde, "Mal alımı ihalelerinde yerli malı teklif eden istekliler lehine yüzde 15'e kadar fiyat avantajı sağlanabilir. Ancak, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından ilgili kurum ve kuruluşların görüşleri alınarak orta ve yüksek teknolojili sanayi ürünleri arasından belirlenen ve her yıl Ocak ayında kurum tarafından ilan edilen listede yer alan malların ihalelerinde yerli malı teklif eden istekliler lehine yüzde 15'e kadar fiyat avantajı sağlanması zorunludur" ifadeleri yer alıyor.

Yazılım için yerli malı belgesi almak isteyen başvuru sahibinin öncelikle Yazılım İçin Yerli Malı Belgesi Başvuru Dilekçesi ve eki belgelerle birlikte kayıtlı olduğu odaya başvurması gerekiyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir