Yeni hafta temkinli başladı

Piyasalar, ABD'den gelecek dördüncü çeyrek bilançoları izlemeye başlayacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Yeni haftaya düşüşle başlayan İMKB, ilk seansı 456 puan düşüşle 26.013 puandan tamamladı. Hisse senetleri ortalama yüzde 1.72 değer kaybederken, günün ilk yarısında 430 milyon TL'lik işlem hacmi kaydedildi.

ABD'den gelen son istihdam verileri sonrası, durgunluk endişeleri yeniden baş gösterirken, piyasalar ABD'den bu hafta gelmeye başlayacak dördüncü çeyrek bilançoları yorumlayacak. Tepki alımlarının sınırlı kaldığı piyasalarda yeni hafta da bu çerçevede durgun başladı. Yeni yıla alımlarla giren yurtiçi piyasa ise temkinli duruşa döndü. Endeks, bugün en düşük 25.868 puanı gördü ve ilk seansı 26.000'in üzerinde kapattı.

Uzmanlara göre, bu haftadan sonra piyasanın seyrine ağırlıklı olarak ABD'den gelecek şirket bilançoları etki edecek. Bu hafta Alcoa ve Intel bilançoları gelecek. Bu arada perşembe günü Avrupa Merkez Bankası ile TCMB'nin faiz kararları beklenecek.

Faiz durgun, dolar yükseldi

Faiz cephesinde ise MB'nin faiz toplantısının yanında, Hazine ihaleleri takip ediliyor. Bugün yapılan referans bono ihalesine 3.2 milyar TL teklif geldi. Hazine yarın da iki tahvil ihalesi düzenleyecek. Bu arada gösterge faizde bugün durgun görünüm etkili oldu. 26 Haziran 2010 vadeli kıymette faiz yüzde 16.44 bileşik seviyesinde.

Dolar ise bugün yükselişini sürdürdü. Interbank işlemlerde 1.58 TL'nin üzerini gören dolar, kapalıçarşıda 1.5750 TL'den alıcı buldu. Euro ise 2.1060 TL'den el değiştiriyor.

 Bono ihalesine 3.2 milyar TL teklif geldi, faiz %16.18