Yeni veriler bekleniyor, hava temkinli

Küresel piyasada satışlar hız kesse de, yatırımcı risk almaktan kaçındı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - ABD'den yarın gelecek imalat ve tarım dışı istihdam verileri öncesinde temkinli hava solundu. Dünkü sert düşüşler sonrası ABD cephesi bugün daha dengeli görüntü ile güne başlarken, yurtiçi piyasada da benzer tablo sergilendi. Bugün 62.386 – 63.466 aralığında hareket eden Bileşik Endeks, kapanışını 112 puan eksiyle 63.112 puandan gerçekleştirdi.

Moody's'in Yunanistan'ın kredi notunu indirmesi ve AB, IMF ile ECB heyetinin Yunanistan'da yaptıkları incelemelere ilişkin raporun bugün tamamlanacağı beklentileri yatırımcıların günün ilk yarısında yeni pozisyon almaktan uzak durmalarına neden oldu. 

Yunanistan hükümetinin yeni tedbirler alma konusunda uzlaşmaya vardığının açıklanması kayıpların telafi edilmesine bir miktar destek sağladı. Yunanistan'ın, Eurogroup Başkanı Juncker'e orta vadeli mali planın ana noktalarını cuma günü sunması bekleniyor.

Faizin yönü aşağı

Öte yandan yarınki enflasyon verisinin beklendiği tahvil-bono piyasasında alıcılı seyir izlendi. Yüzde 8.72 bileşik seviyesine gerileyen 20 Şubat 2013 itfalı gösterge tahvilin bileşik faizi, ardından yüzde 8.75'e çıktı.

Sabah 1.44'ün altına inen Euro/Dolar yeniden yükselişe geçti ve 1.4486 sente kadar çıktı. Yurtiçinde ise dolar 1.5910, 2.2960 liradan kapandı.

Kapalıçarşıda cumhuriyet altını ise 528 liradan, çeyrek altın da 130 liradan satıldı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir