Yerel zincirler yüzde 13 büyüdü

Perakendeciler 2023 yılı için hedef olarak 70 milyar lira ciro belirledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MERSİN (DÜNYA) - Çukurova PERDER’in iftar yemeğine katılan Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Başkanı Mustafa Altunbilek, yerel zincirlerinin yüzde 13 büyüdüğünü söyledi. Altunbilek, hedefl erinin 2023’te cirosal olarak 70 milyar TL büyümek olduğunu belirtti. Perakende markalarını da verimli, karlı ve sürdürülebilir kılmak istediklerini kaydeden Altunbilek, “Birlik ve beraberliğimiz devam ettiği sürece gelecekte daha istikrarlı büyüyen bir perakende sektörü, daha ferah bir Türkiye ve daha mutlu müşterilerimizin olacağına inanıyorum” dedi. 

Çalışmalarını 380 üye ve 4 bin perakende noktasında sürdürdüklerini anlatan Altunbilek, 65 binden fazla çalışanla toplamda 10 milyar dolar ciroyla hizmet verdiklerini açıkladı. Perakendecinin güçlü olmasının büyük önem taşıdığına dikkat çeken Altunbilek, “Perakendecinin güçlü olması perakende sektöründe yerel zincirlerin ulusal pazardaki paylarını artırmak ve markalaşmalarını sağlamak adına büyük önem taşır” ifadelerini kullandı. 

TPF olarak üretici, tedarikçi ve perakendeciyi bir araya getiren çok sayıda organizasyon düzenlediklerini anlatan Altunbilek, “Yaptığımız organizasyonlarla üretici ve tedarikçi firmalarımızı Türkiye genelindeki üyelerimizle buluşturma imkânı sunmaktayız” dedi. 
Her alanda dünya lideri marka çıkarmanın bu birliktelikle mümkün olabileceğine dikkat çeken Altunbilek, şunları söyledi: “Yapılan çalışmalarla kendilerini geliştiren, değiştiren ve istikrarlı büyümelerini sürdüren yerel zincirler, sektöre ve ekonomiye çok büyük katkı sağlamaktadır. Nielsen verilerine göre 2014’ün ilk çeyreğinde, ulusal zincirler yüzde 8 büyürken, yerel zincirler yüzde 13’lük bir büyüme gösterdi.” 

Perakende yasasının çıkması bekleniyor 
Sektörün sorunlarına da değinen Altunbilek, sektörde arz fazlası, doymuş pazarlar, rekabetin karakteri ve insan kaynağı gibi sorunlar üzerinde durdu. Altunbilek, tüm bu sorunların çözümü için perakende yasasının çıkması için destek beklediklerini söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir