”Yılbaşına kadar Türkiye artık ekonomik krizden bahsetmeyecek”

Bakan Arınç, hükümetin aldığı tedbirlerle işi yoluna koyduğunu belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GÖRDES - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yılbaşına kadar Türkiye'nin artık ekonomik krizden bahsetmeyeceğini, hükümetin aldığı tedbirlerle işi yoluna koyduğunu belirtti.

Bakan Arınç, Manisa programı kapsamında Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol'u ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen ziyarette Akyol, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi ve Vali Celalettin Güvenç'e teşekkür plaketi verdi.

Arınç, daha sonra Gördes Anadolu Lisesinin temel atma törenine katıldı.

Törende konuşan Arınç, Gördes Anadolu Lİsesinin 15 yıllık mazisinin bulunduğunu ancak öğrencilerinin ''sığıntı gibi'' başka okullar içinde eğitime devam etmek durumunda kaldığını, 9 bin metrekare alanda yapılacak 24 derslikle okulun öğrenci ve öğretmen sayısının da artacağını söyledi.

Eğitimin çok önemli olduğunu, Gördes'in son yıllarda bu konuda bir atılım yaptığını kaydeden Arınç, Celal Bayar Üniversitesine bağlı meslek yüksek okulunun da bir süre önce eğitime açıldığını hatırlattı.

TOKİ'nin, bugün temeli atılan okulun yanı sıra Osmancalı beldesinde de bir 'çok programlı lise' yapacağını, iki okulun toplam 6 milyon liraya mal olacağını ifade eden Arınç, Gördes'deki okulda 300 öğrencinin artık daha uygun koşullarda eğitim-öğretim imkanına kavuşacağını belirtti.

Okulla birlikte bir pansiyon ihtiyacının ortaya çıktığını, bu konuda çalışma yapılacağını, ayrıca Kredi ve Yurtlar Kurumunun da ilçeye 500 kişilik bir yurt kurmasıyla ilgili girişimlerin devam ettiğini dile getiren Arınç, Gördes ve köylerinde KÖYDES ve BELDES projesi kapsamındaki yatırımlarla, artık içme suyu ve yol sorunu kalmadığını bildirdi.

"Türkiye'de ekonomik krizden artık bahsetmeyeceğiz"

Töreni izleyenlerin açtığı ''Güneşli Barajı emirlerinizi bekliyor'' yazılı pankarta dikkati çeken Arınç, bu sene ekonomik kriz sebebiyle harcamalarda kısıntıya gitmek mecburiyetinde kaldıklarını ancak işlerin düzelmeye başladığını söyledi. Arınç, şöyle konuştu:

''Allah'ın izniyle yılbaşına kadar Türkiye'de ekonomik krizden artık bahsetmeyeceğiz. Hükümetimiz, aldığı tedbirlerle işi yoluna koydu. Tüm dünyanın daha fazla etkilendiği bir zamanda, biz yara bereyle çok şükür bu işten kurtuluyoruz. İnşallah önümüz açıldığında ne kadar yarım kalmış, vadetmiş olduğumuz işleri de bugüne kadar verdiğimiz sözleri yerine getirdiğimiz gibi yapacağız.''

İlçede 30 yıldan bu yana konuşulan, 10 yıl önce başlanmasına rağmen 2003 yılına kadar ancak yüzde 16'lık kısmı bitirilebilen Gördes Barajı'nın 4 yılda tamamlandığını kaydeden Arınç, 232 milyon liralık harcamayla iftihar edilen bir tablonun ortaya çıktığını kaydetti.

Arınç, barajın bin 800 hektarlık bir alanı sulayacağını, İzmir'in içme suyunu sağlayacağını, bununla ilgili isale hattı yatırımının da temelinin kısa süre önce atıldığını hatırlattı.

Gördes'in, hastanesine ek bina istediğini söyleyen Arınç, iktidara gelmeleri sonrası Köprübaşı, Ahmetli, Akhisar ve Kırkağaç Devlet Hastanelerini hizmete soktuklarını, Gördes'in de böyle bir hastaneye ihtiyacı varsa, bunun yapılacağını, kimsenin merak etmemesi gerektiğini dile getirdi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç, konuşmasında Gördes Anadolu Lisesi'nin 2 yılda bitirileceğini ancak müteahhidin çok başarılı olduğunu, bunu bir yılda da bitirebileceğine inandığını söyleyerek, müteahhit Yusuf Ali Keskin'den okulun gelecek yıl 5 Eylülde bitirileceğine dair söz aldı.

Arınç, okulun temel atma töreni sonrası Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Gördes Huzurevi'ni ziyaret etti.

26'sı erkek, 7'si kadın 33 huzurevi sakinine çeşitli hediyeler veren Arınç, bazı yaşlıların ellerini öperek sohbet etti. Arınç, Huzurevi Müdürü Şenol Kaya'dan da bilgi aldı.