Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi düştü

Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi (YD-ÜFE), 2014 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 1,62 düşüş yaşadı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi (YD-ÜFE), mayısta bir önceki aya göre yüzde 1,62 düşerken, yıllık bazda ise yüzde 15,93 arttı. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mayıs ayına ilişkin YD-ÜFE verilerini açıkladı. 

Buna göre, YD-ÜFE mayısta bir önceki aya göre yüzde 1,62 düşüş, geçen yılın aralık ayına göre yüzde 0,92, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 15,93 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 15,03 artış gösterdi. 

Sanayinin iki sektörünün bir önceki aya göre değişimleri incelendiğinde madencilik ve taşocakçılığı sektöründe yüzde 0,42 artış, imalat sanayi sektöründe ise yüzde 1,66 düşüş görüldü. 

En yüksek aylık düşüş bilgisayarlar ile elektronik ve optik ürünlerde 

Bir önceki aya göre endekslerin en fazla düşüş gösterdiği alt sektörler; yüzde 4,98 ile bilgisayarlar ile elektronik ve optik ürünler, yüzde 2,87 ile kağıt ve kağıt ürünleri, yüzde 2,6 ile makine ve ekipmanlar alt sektörleri oldu. Buna karşılık metal cevherleri yüzde 4,71, deri ve ilgili ürünler yüzde 0,57 ile bir önceki aya göre endekslerin en fazla artış gösterdiği alt sektörler oldu. 

Ana sanayi grupları sınıflamasına göre, mayısta en yüksek aylık düşüş sermaye malında, en yüksek yıllık artış ise dayanıksız tüketim malında gerçekleşti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir