Yurtdışı üretici fiyatları yüzde 0.62 arttı

Yurtdışı üretici fiyat endeksi, temmuzda bir önceki aya göre yüzde 0.62, yıllık bazda ise yüzde 10.9 arttı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi (YD-ÜFE), temmuz ayında bir önceki aylık bazda yüzde 0.62 oranında artış gösterirken, yıllık artış yüzde 10.90 düzeyinde gerçekleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayına ilişkin YD-ÜFE verilerini açıkladı. Buna göre, YD-ÜFE, temmuzda bir önceki aya göre yüzde 0,62, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 2,09, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10,9 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 15,71 artış gösterdi. 

Sanayinin iki sektörünün bir önceki aya göre değişimleri; madencilik ve taşocakçılığı sektöründe yüzde 0,39 düşüş, imalat sanayi sektöründe ise yüzde 0,64 artış olarak gerçekleşti. 

En yüksek aylık artış kauçuk ve plastik ürünlerde 

Temmuzda bir önceki aya göre endekslerin en fazla artış gösterdiği alt sektörler; kauçuk ve plastik ürünler (yüzde 1,79), giyim eşyası (yüzde 1,67), ana metaller (yüzde 1,64) alt sektörleri oldu. 

Buna karşılık aynı dönemde endekslerin en fazla düşüş gösterdiği alt sektörleri, yüzde 5,68 ile bilgisayarlar ile elektronik ve optik ürünler, yüzde 1,11 ile metal cevherleri ve yüzde 0,34 ile makine ve ekipmanlar oluşturdu. Ana sanayi grupları sınıflamasına göre temmuzda en yüksek aylık ve yıllık artış dayanıksız tüketim malında gerçekleşti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir