Zentiva'nın net satışları % 32,3 arttı

Şirket, elde ettiği ''başarılı'' sonuçlarla, iddialı büyüme ve karlılık artışı hedeflerine ulaştı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Eczacıbaşı-Zentiva işbirliği olan Zentiva N.V'nin bu yılki ilk yarı net satışları yüzde 32,3 oranında arttı.

Eczacıbaşı-Zentiva'dan yapılan yazılı açıklamada, firmanın, vergi ve finansman öncesi karının (EBIT) yüzde 40,1 lik artışla, 1.555,0 milyon Çek kuronuna ulaştığı ve bu büyümedeki en büyük etkenin, başarılı bir entegrasyon sonrası ciddi katkıya dönüşen Türkiye operasyonu olduğu bildirildi. Zentiva N.V'nin, Temmuz 2007'de kurulan Eczacıbaşı-Zentiva işbirliği sayesinde net satışlarını yüzde 32,3 oranında artırdığı kaydedilen açıklamada, faaliyet gösterilen Rusya, Ukrayna ve Polonya gibi diğer önemli ülkelerde de elde edilen ''başarılı'' sonuçlarla, iddialı büyüme ve karlılık artışı hedeflerine ulaşıldığı belirtildi.

Zentiva N.V. Yönetim ve Yürütme Kurulu Başkanı Jiri Michal, ilk yarı sonuçlarına ilişkin değerlendirmesinde, sonuçların, Zentiva'nın iddialı bir şekilde büyürken, aynı zamanda verimli bir kuruluş haline geldiğine de işaret ettiğini vurguladı. Eczacıbaşı-Zentiva işbirliğinin başarılı bir entegrasyon sürecini tamamladığını vurgulayan Michal, özellikle aktif ürün portföyü ve satış teşkilatı yapılanması açılarından gerçekleştirilen ciddi değişikliklerin bu başarılı performansta önemli rol oynadığını ifade etti.

Türkiye operasyonunun ve Türkiye ilaç pazarının Zentiva'nın gelecek yıllardaki büyümesinde çok önemli rol oynayacağına inancının tam olduğunu belirten Michal, Zentiva'nın faaliyet gösterdiği diğer ülkelerde de olumlu bir performans sergilediğine işaret etti ve ''Bu sonuçlar 2007 yılında oldukça genişleyen ve daha dengeli bir ülkesel dağılıma kavuşan Zentiva'nın önemli potansiyelini ortaya koymaktadır'' dedi.