'Fitch'in değerlendirmeleri objektif kabul edilemez'

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Fitch'in cumhurbaşkanlığı seçiminin ertesi sabahında yaptığı siyasi risk uyarısı için, "Tarihimizin en demokratik seçiminin sabahında siyasi risk uyarısı yapan kurumu objektif değerlendirme olarak almamız mümkün değil" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarda cumhurbaşkanlığı seçiminin ertesi sabahında siyasi risk uyarısı yapan kredi derecelendirme kurumu Fitch'in değerlendirmelerinin objektif kabul edilemeyeceğini söyledi.

Fitch dün yaptığı açıklamada, Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından siyasi riskin hâlâ yüksek olduğunu ve bunun kredi notu için kırılganlık olmayı sürdüreceğini söyleyerek, bu kırılganlığın hükümetin etkinliğini ve politikaların öngörülebilirliğini azaltırsa kredi notunda negatif bir adım atılmasına yol açabileceğine dikkat çekmişti.

Zeybekci Twitter'da, "Tarihimizin en önemli, demokratik, net seçiminin sabahında siyasi risk uyarısı yapan kurumu objektif değerlendirme olarak almamız mümkün değil" dedi.

Zeybekci, Fitch ve benzerleri kurumların 2008'deki kriz başta olmak üzere hiçbir ekonomik gelişmeyi öngöremediğini belirterek, temerrüde düşen Yunanistan'ın notunu hemen bu gelişme arifesinde artırdığına dikkat çekti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir