'Yılın geneli yüzde 3 büyümeyi işaret ediyor'

Kalkınma Bakanı Yılmaz, "3. çeyrek verileri ve 1 Kasım sonrası oluşan ortam yılın genelinde yüzde 3’ü aşacak bir büyümeyi işaret etmektedir" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, üçüncü çeyrek verileri ve 1 Kasım sonrası oluşan ortamın yılın genelinde yüzde 3’ü aşacak bir büyümeyi işaret ettiğini belirtti.

Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, yılın üçüncü çeyreğine ilişkin büyüme rakamlarını değerlendirdi.

Yılın üçüncü çeyreğinde gayrisafi yurt içi hasılanın (GSYH) piyasa beklentilerinin üstünde yüzde 4 artış kaydettiğini anımsatan Yılmaz, "Küresel kriz sonrasında 24 çeyrek boyunca Türkiye ekonomisi büyümesini sürdürmektedir. Dünya ekonomilerinde ABD, Çin, Hindistan hariç sınırlı büyüme hızları söz konusudur. Avro alanında birçok ülkede büyüme hızları üçüncü çeyrek için bu seviyenin oldukça gerisindedir. Bu gelişme ile birlikte Orta Vadeli Program'da (OVP) yer alan yıllık yüzde 3 büyüme oranının rahatlıkla gerçekleşeceği, büyümenin bu oranın üzerine çıkabileceği görülmektedir" ifadelerini kullandı.

Cevdet Yılmaz, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış GSYH'nin, üçüncü çeyrekte bir önceki döneme göre yüzde 1,3 artış gösterdiğini vurgulayarak, "3. çeyrek verileri ve 1 Kasım sonrası oluşan ortam yılın genelinde yüzde 3'ü aşacak bir büyümeyi işaret etmektedir" ifadesini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir