2015 Sonrası Kalkınma Gündemi görüşülecek

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz İstanbul'da yapılacak "2015 Sonrası Kalkınma Gündemine Yönelik Bölgesel İstişare Toplantısı" kapsamında 7 Kasım'da basın etkinliği düzenleyecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Kalkınma Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu (UNECE) ortaklığında düzenlenen "2015 Sonrası Kalkınma Gündemine Yönelik Avrupa ve Orta Asya Perspektifi" başlıklı Bölgesel İstişare Toplantısı, 6-7-8 Kasım tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilecek. 

Kalkınma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 2000 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kabul edilen Binyıl Bildirgesine dayalı olarak geliştirilen Binyıl Kalkınma Hedefleri yoksulluk, eğitim, sağlık, kadının güçlendirilmesi, çevre ve küresel ortaklıklar alanlarında 2015 yılı sonuna kadar dünya çapında ulaşılması amaçlanan sekiz hedeften oluşuyor. Binyıl Kalkınma Hedefleri sonrası yeni küresel kalkınma hedeflerinin belirlenmesi çalışmalarını ifade eden "2015 Sonrası Kalkınma Gündemi" dahilinde Birleşmiş Milletler kuruluşları koordinasyonunda uluslararası, bölgesel ve ulusal düzeyde istişare çalışmaları yürütülüyor. 

Açıklamaya göre, söz konusu gündem kapsamında, İstanbul'da 6-7-8 Kasım tarihlerinde Kalkınma Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu (UNECE) ortaklığında "2015 Sonrası Kalkınma Gündemine Yönelik Avrupa ve Orta Asya Perspektifi" başlıklı Bölgesel İstişare Toplantısı yapılacak. 

Toplantı kapsamında 6 Kasım tarihindeki Sivil Toplum İstişaresi'nin ardından 7 ve 8 Kasım tarihlerinde "Eğitim ve Düzgün İşler", "Sağlık ve Sosyal Koruma", "Nüfus Dinamikleri ve Göç", "Doğal Kaynaklar, Sürdürülebilir Tüketim ve Üretim ile Yeşil Şehirler", "Yeni Gündemin İşlenir Kılınması" ve "Sürdürülebilir Kalkınma Alanında Yeni İzleme Biçimleri" başlıkları altında 6 panel düzenlenecek. 

Toplantıya Avrupa ve Orta Asya ülkelerinden bakan ve bakan yardımcılarının, bürokratların, uzmanların, araştırmacıların, akademisyenlerin ve uluslararası kuruluş temsilcilerinin dahil olduğu yaklaşık 250 kişinin katılması öngörülüyor. 

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 7 Kasım'da saat 11.00'de toplantının ve 2015 Sonrası Kalkınma Gündemi'nin değerlendirilmesi amaçları doğrultusunda bir basın etkinliği gerçekleştirilecek. 

Bu konularda ilginizi çekebilir