"Elektrikli otomobilde ikinci etap tamamlandı"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "TÜBİTAK elektrikli otomobil noktasında çağrıya çıkmıştı. Bunun ikinci etap panel çalışmaları tamamlandı" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

VAN - Edremit ve Gürpınar ilçelerindeki programlarının ardından Kurubaş mevkisinde yapımı devam eden Tekstilkent Projesinin çalışmalarını inceleyen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, burada DAKA Genel Sekreteri Emin Yaşar Demirci ve yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.  

Tekstilkent Projesinin bölge açısından çok önemli olduğunu, bu nedenle de çok önemsediklerini vurgulayan Işık, şöyle konuştu:

"Vanımız kalkınmada 6. bölgede yer alıyor. Bunun çok ciddi avantajları var. Ciddi teşvik ve destekler veriyoruz. Arzu ediyoruz ki Vanlı müteşebbislerimiz, Vanlı olup da Türkiye'nin hatta dünyanın neresinde olursa olsun üretim yapan sanayicimiz ve Vanlı olmayıp da burada üretim yapmak isteyen sanayicilerimiz buraya gelerek yatırım yapsın. Bölgede başka bir iklim var. Mart'ın ortasında da olsak baharı yaşıyoruz, baharın kalıcı olması Türkiye'nin geleceği açısından çok önemli. Baharın kalıcı olması için bölgeye yapılan yatırım, bir taraftan da bizim devlet olarak yaptığımız yatırımlar ve özel sektör yatırımları bölgeyi kalkındıracak. Sanayi bakanlığı olarak bu konuda gereken tüm desteği veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz."

Bölgelerdeki Organize Sanayi Bölgelerinin genişletilmesiyle ilgili gereken çalışmaların devam ettiğini ve bu bölgelerde yatırım için boş yerlerin kalmasını istemediklerini anlatan Işık, yatırım için ayrılan yerlerin doldurulmasıyla daha fazla insanın evine ekmek götüreceğini, daha çok insanın mutlu olacağını ifade etti.

Işık, üretimin, sanayinin istihdamın olduğu olduğu yerlerde mutluluk, huzur ve güvenin de olacağını bildirerek, bu iller arasına Van'ın da en hızlı şekilde katılmasını istediklerini ve bu nedenle Van'da yapılan her türlü çalışmayı desteklediklerini dile getirdi.

Bakan Işık, gazetecilerin, "yerli otomobil üretimiyle ilgili son durum nedir?" yönündeki sorusuna da şu yanıtı verdi:

"TÜBİTAK elektrikli otomobil noktasında çağrıya çıkmıştı. Bunun ikinci etap panel çalışmaları tamamlandı. Bu çalışmalar son değerlendirme aşamasına geldi. Biz de ümit ediyoruz ki mart ayı sonunda çalışmanın sonucunu alalım ve netleştirelim. Bilindiği gibi burada 7 tane başvuru var. Bunlardan biri otobüs, bir iki tanesi ticari, birkaç tanesi de otomobil üzerine. Panelin sonunda, yurt içinden ve yurt dışından davet edilen, konusunda uzman üniversite hocalarından oluşan hakemler tarafından verilecek raporlar ve puanlamalar çok etkili olacak. O sonuçlar son değerlendirmeyle kamuoyuna açıklanacak."

İncelemelerinin ardından İpekyolu ilçesindeki seçim bürosunu da ziyaret eden Işık, uçakla Ankara'ya gitti.