"Finans merkezinin altı doldurulmalı"

Adnan Nas: Türkiye'nin finans merkezi olacağı yargısının altının doldurulması gerekiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Global Yatırım Holding Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Nas, ülke olarak belli konularda çok çabuk şablonlarla konuşup varıldığını savundu.

Türkiye'nin finans merkezi olacağı yargısının altının doldurulması gerektiğine işaret eden Erdem, şunları kaydetti:

"Türkiye küresel finans merkezi olamaz ama bölgesel finans merkezi potansiyeli belki olabilir, o da belli şartlarla. Çünkü Türkiye'de sermaye piyasası çok sığ. Türkiye borsasında 400 şirketin kayıtlı olduğu, yani halka arz edilen şirket sayısının sınırlı olduğu, üstelik bu şirketlerinde büyük çoğunluğunun düşük bir minimum sermaye zorunluluğu nedeniyle aslında çoğunluk hisselerinin halka açık olmadığı düşünülürse bu açıdan eksi puanla başlıyoruz. Yerli yatırımcı da pek çok Türkiye'de. Bu açılardan Türkiye borsası bugün çok iyi bir görünüm vermiyor ama bu geliştirilebilir."

P&G Türkiye CEO'su Tankut Turnaoğlu, Türkiye'nin 2023 perspektifinde ihracat ve istihdamda sıçraması gereken bir yükseklik olduğunu belirtti.

Buna bakıldığında bölgesel merkezin çok güçlü bir kaldıraç etkisi olabileceğinin görüldüğünü anlatan Turnaoğlu, "Burada yol haritası çok önemli. Şunu görüyoruz ki politik yeterlilik, iktisadi yeterlilik, sosyal politikalar ve insan sermayesi gibi konular, önümüzde duran en önemli konular" görüşlerini iletti.