Yılmaz, 2014 hedeflerini açıkladı

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Bu yıl yüzde 4 büyüme hedefliyoruz. İhracatımız inşallah 166 milyar doların üzerinde gerçekleşecek. Enflasyonda 5,3 gibi bir tahminimiz söz konusu" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BİNGÖL - Bingöl'de 3 gün boyunca çeşitli temaslarda bulunan  Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ankara'ya gitmek üzere geldiği Bingöl Havalimanında yaptığı açıklamada, Bingöl'ün her alanda ileriye giden bir il olduğunu belirterek, İstanbul'a her gün uçak seferlerinin yapıldığı ilin en çok ihracat yapan iller sıralamasında yedinci sırada yer aldığını söyledi. 

"Türkiye'de 2012 ve 2013 yılı ihracat rakamları aşağı yukarı aynı düzey ancak Bingöl ihracatta yüzde 60'ın üzerinde artış gösterdi" diyen Bakan Yılmaz, Bingöl'ün ihracatta daha önce 6 milyon dolar iken 10 milyon doları aşan bir rakama ulaştığını belirtti. 

Demokratikleşme paketi 

Doğu ve Güneydoğu'da demokrasi, hak ve özgürlükler alanında yaşanan gelişmelerin AK Parti hükümetleri sayesinde gerçekleştiğini vurgulayan Yılmaz, bu kapsamda yeni demokratikleşme paketinin meclis gündemine geleceğini kaydetti. Bakan Yılmaz, şöyle konuştu: 

Bakan Yılmaz, şunları kaydetti: 

"Meclisimizde biliyorsunuz bugünlerde bir demokratikleşme paketi daha görüşülecek. Komisyonlarda ele alınacak, sonra Genel Kurula gelecek. Bununla Başbakanımızın açıkladığı son demokratikleşme paketinin yasal kısımları da tekamül ettirilmiş olacak. Türkiye her yıl daha demokratik, daha kalkınmış, daha gelişmiş bir ülke olacak. İnsanların birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları içinde yaşadığı, kendi içinde çatışmayan, dünya ile rekabet eden, dünyada ülkemizi daha ileri yerlere taşımaya çalışan bir anlayış içinde yolumuza devam edeceğiz." 

"Bu yıl yüzde 4 büyümeyi hedefliyoruz" 

Bu yıl için büyüme hedeflerine de değinen Bakan Yılmaz, "Bu yıl yüzde 4 büyüme hedefliyoruz. İhracatımız 166 milyar doların üzerinde inşallah gerçekleşecek. Enflasyonda 5,3 gibi bir tahminimiz söz konusu. Diğer taraftan Türkiye'nin yine mali dengelerinin sağlam bir şekilde devam edeceği bir yıl olacak. Seçimlere rağmen popülizm yapmıyor, mali disiplinden, mali dengelerden hiçbir zaman fedakarlık yapmıyoruz. Bu yine böyle devam edecek" ifadelerini kullandı. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir