Sanatın genç yüzleri BASE’te

Yeni nesil sanatçı platformu BASE, Galata Rum Okulu’nda güzel sanatlar fakültelerinden bu yıl mezun olan 94 gencin 105 yapıtını bir araya getirdi. BASE kapsamında bu yıl 70'ten fazla konuşmacının katılacağı 30 panel de gerçekleştirilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


Ülkemizin çeşitli şehirlerindeki güzel sanatlar fakültelerinden yeni mezun olan sanatçı adaylarını sanatseverlerle tanıştıran BASE, 23 Aralık Pazar akşamına kadar Galata Rum Okulu’nda devam ediyor. Bu yıl ikinci kez düzenlenen yeni nesil sanatçı platformu, 94 gencin 105 yapıtından oluşan kapsamlı bir serginin yanı sıra 30’a yakın panelde 70’ten fazla isme ev sahipliği yapıyor.

20 şehir, 30 üniversite...

Bu yıl 65 üniversitenin 2018 mezunlarından bin 200’e yakın başvuru alan BASE; Mardin’den Antalya’ya, Batman’dan Kayseri’ye, Muğla’dan Sakarya’ya 20 şehirdeki 30 üniversiteden mezun gencin yapıtlarını bir arada getiriyor. Digi.logue, Kale Grubu ve TEB Özel Bankacılık eş sponsorluğunda gerçekleştirilen BASE, Derya Yücel’in küratörlüğünde hazırlandı. BASE yeni nesil sanatçı platformunda; resim, seramik, video, heykel, yerleştirme, fotoğraf, baskı, cam ve grafik tasarım gibi pek çok farklı sanat dalından yapıtlar izlenebiliyor.

“BASE Talks” programı yoğun...

Mezuniyetten profesyonel sanat hayatına geçişte genç sanatçı adaylarına destek olmayı, onlara üretimlerini sergileme ve sanat dünyasının önde gelen isimleriyle tanışma imkânı sunmayı amaçlayan BASE süresince, kültür-sanat dünyasının önde gelen isimleri de “BASE Talks” başlığı altındaki panel ve söyleşilerde sanatseverlerle bir araya geliyor. Pek çok eğitim ve atölyenin yanı sıra 30’a yakın panelde 70’ten fazla ismi ağırlayacak olan BASE Talks, her gün 11.00-19.00 saatleri arasında gerçekleştiriliyor. “BASE Talks” programı www.base.ist sitesinden takip edilebilir.

Genç sanatçı adaylarından sorular

Her yaratıcı düşüncenin bir soruyla tetiklendiğine dikkat çeken Derya Yücel, BASE'te “Genç sanatçıların üretimleri, ortak eğilimleri ve kesişen anlatımları ortaya çıkaracak ‘sorular’ etrafında paylaşılıyor” diyor. “Günümüz sanatsal üretimlerindeki toplumsal ve bireysel ortak kaygıların, problematiklerin, düşünme / düşleme biçimlerinin ve estetik yönelimlerin 3 soru etrafında ziyaretçilerle buluşacağını” belirten Yücel, soruları da sıralıyor: “Bu, Ben Olabilir mi?”, “Bir Evim Var mı?”, “Düşlerim Gerçek mi?”

Bu konularda ilginizi çekebilir