Paladyum da İAB'da işlem görecek

En az saflık ayarından düşük saflıkta külçe, bar, dore bar, granül, toz veya hurda şeklindeki altın, gümüş, platin ve paladyum İAB'da işlem görebilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Pladyum, İstanbul Altın Borsası'ndan (İAB) işlem görecek kıymetli madenler arasına eklendi.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan kıymetli maden standartları ve rafinerileri hakkında tebliğde değişiklik yapan tebliğ uyarınca, uluslararası piyasalarda kabul gören rafineriler ile Türkiye'de kurulu rafinerilerin ayar damgasını taşıyan standart işlenmemiş kıymetli madenlerin işlem görmesi hüküm altına alındı.

Bu kapsamda en az saflık ayarından düşük saflıkta külçe, bar, dore bar, granül, toz veya hurda şeklindeki altın, gümüş, platin ve paladyum İAB'da işlem görebilecek. Borsada işlem görecek olan standart işlenmemiş kıymetli madenlerin ağırlıklarını ve yüzeysel özellikleri ile şekillerini belirlemeye İAB yetkili olacak. Bu madenlerin düzenlenmiş olan ayar raporuna uyumundan, ilgili kıymetli madeni borsaya
teslim eden borsa üyeleri sorumlu tutulacak.
Tebliğle borsada kıymetli madenleri işlem görecek Türkiye'de kurulu bir rafinerilerin kuruluş şartlarında da değişiklik yapıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir